Tools

11+ Beste Online Cursus Software
van 2023

Ontdek met welke software je makkelijk en snel een eigen online cursus website kunt opzetten (ook voor non techies!)

Nadine Atmo

Thinkific

Thinkific is het beste alles-in-één online leerplatform en cursus software voor het delen en verkopen van jouw online cursussen. Incl. veel learning tools, uitbreidingen met apps, community gedeelte, website bouwer en een professioneel en modern uitziende look-and-feel.

Huddle

Huddle is goede Nederlandse software om een e-learning platform mee op te zetten met community. Erg geschikt voor als je eenvoudig en snel online cursussen wilt maken, een actieve community wilt starten, en Nederlands support wilt.

Podia

Met Podia creëer je een clean en professioneel platform waar je jouw digitale content en diensten zoals coaching, consultancy, webinars & workshops, makkelijk op kunt delen en verkopen. Incl. website, e-mail marketing & community.

LearnWorlds

LearnWorlds is online cursus software waarmee je een complete website en interactieve leeromgeving kan bouwen. Met o.a. hun interactieve videospeler onderscheiden ze zich van andere online cursus platformen.  

Teachable

Teachable geeft jou alle tools om een online school te starten. Geschikt voor creatieve businesses en ondernemers die hun kennis en coaching willen stoppen in online cursussen en diensten.

Het creëren van je eigen online cursussen, trainingen, programma’s of workshops kan een waardevolle toevoeging zijn op de huidige producten of services die je levert aan jouw klanten of leden!

En niet alleen voor je eigen bedrijf of onderneming kan dit een goed online verdienmodel zijn.

Je speelt namelijk ook in op de groeiende behoefte van mensen om thuis, op hun eigen gemak en in hun eigen tijd, online cursussen en trainingen te willen volgen. Een win-win situatie dus. 😃

De volgende vraag die je jezelf nu misschien stelt is:

Welke online cursus platform of software kan ik het beste gebruiken om mijn online cursus omgeving op te zetten en cursussen te verkopen?

Om jou een handje op weg te helpen goede, professionele online cursussen neer te zetten, hebben we in dit artikel de beste online cursus software en platformen voor je op een rijtje gezet!

 

Ga direct naar..

*Het genoemde online cursus aanbod en de prijzen zijn onder voorbehoud, deze kunnen zijn veranderd in de loop van de tijd.

** Dit artikel bevat affiliate partner links

Het kiezen van een Online Cursus Software of Platform

Er bestaan verschillende situaties waardoor je eraan denkt om online cursussen te maken en te verkopen.

Je bent bijvoorbeeld:

 • een coach en wilt online coaching, cursussen of workshops aanbieden aan jouw klanten in een beveiligde omgeving
 • personal trainer of eigenaar van een sportschool en je wilt je huidige lesaanbod uitbreiden met online trainingsprogramma’s?
 • iemand die specifieke kennis, expertise of een passie heeft en wilt dit aan anderen leren, zoals schilderen, fotografie, social media, statistiek, programmeren, piano spelen, designen, noem maar op!
 • werkzaam in een organisatie die bedrijfstrainingen en onboard trainingen wilt ontwikkelen voor (nieuwe) werknemers


In je onderzoek naar goede online cursus software of services kan je overweldigd raken door de hoeveel informatie en aanbieders die er bestaan!

Je weet misschien niet waar je moet beginnen?

Of je gebruikt al bepaalde cursus of membership software, maar je wilt switchen van platform of plugin?

En wat is de beste software of plugin voor het opzetten van professionele online cursussen, voor een Nederlandse doelgroep met betalingen in Nederland?

 

Welke online cursus software je kiest kan bepalend zijn voor de ervaringen die cursisten hebben met jouw cursus omgeving, en jouw bedrijf.

Daarnaast wil je graag een goede keuze maken, omdat het opzetten en maken van de cursussen tijd kost. Het laatste wat je dan ook wilt is dat je van platform moet veranderen omdat je niet tevreden bent, en dus alles opnieuw moet bouwen. *zucht*

Ontdek dan ook wat voor jouw situatie de beste keuze is en neem nu de stap om waardevolle en motiverende cursussen en trainingen te creëeren voor anderen!

Wat is Online Cursus Software?

Voordat we ingaan op de verschillende aanbieders is het handig om te weten wat online cursus software nou precies is. En welke functies je mag verwachten van goede online cursus software.

Online cursus software is software waarmee je online cursussen kan maken en waarmee jouw klanten de cursussen kunnen volgen. Je kunt er vaak ook cursussen mee verkopen.

Het wordt ook wel LMS software genoemd, waarbij LMS staat voor Learning Management System.

De software geeft je de tools om een eigen online cursus omgeving aan te maken. Jouw klanten of leden kunnen vervolgens hierop inloggen met een persoonlijke inlogcode.

Ze hebben nu toegang tot een persoonlijke leeromgeving waarin ze de trainingen, cursussen, workshops en andere content kunnen volgen, lezen of downloaden.

Zie het als een Netflix of Videoland, maar dan met jouw eigen toffe content en video’s! 😍

overzicht dashboard Boterham cursussen
Backend van Boterham's online cursus omgeving

 

Deze content kan bestaan uit kleine cursussen (zoals een mini cursus of een paar downloads), maar ook tot grotere, volwaardig ontwikkelde leerprogramma’s en trainingen.

Vaak hebben de verschillende software dezelfde (belangrijke) functionaliteiten.

Dit zijn functionaliteiten voor het:

Maken van de cursus

 • Upload cursus content, zoals video’s, audio, PDF’s en downloads
 • Voeg diverse multimedia toe, zoals Zoom links, Youtube links en enquête formulieren
 • Maak landingspagina’s en ontwerp deze in jouw eigen huisstijl. Denk aan cursuspagina’s, homepage, over ons, contact, etc.
 • Plaats de cursus omgeving op hun domein, voor als je zelf nog geen domeinnaam hebt. Of op jouw eigen domein of subdomein, bv. cursus.boterham.nl
 • Naast losse cursussen kan je ook bundels of een lidmaatschap site maken. Bij bundels bied je meerdere cursussen in 1 pakket aan. Bij een lidmaatschap site nemen jouw cursisten, oftewel leden, een abonnement af. Ze betalen bijvoorbeeld €20 per maand en krijgen dan onbeperkt toegang tot jouw exclusieve online content.
 • Zet je cursus op verborgen of openbaar, zodat je zelf bepaalt wie toegang heeft tot een cursus en hoe zichtbaar ze zijn op jouw site

Motiveren van jouw cursisten

 • Maak quizzen, oefeningen en examens aan, zodat de cursisten op een leuke en effectieve manier de lesstof leren en voor zichzelf herhalen.
 • Vaak kunnen ze hun voortgang zien aan de hand van een progress tracker en beoordelingssysteem, zodat ze nog gemotiveerder raken
 • Geef badges en certificaten wanneer ze bepaalde lessen of een cursus hebben voltooid
 • Creëer een groepsgevoel en bouw een band met ze op door middel van discussieborden en community functies 
 • Bepaal hoe snel of langzaam je jouw lessen beschikbaar wilt maken voor jouw cursisten door middel van content dripping. Content dripping geeft je de mogelijkheid om een eigen schema voor jouw lessen aan te houden. Bv. je maakt één les per dag beschikbaar. Het voordeel is dat jouw cursisten niet overweldigd raken door de hoeveelheid informatie die ze krijgen, maar gemotiveerd blijven

Promoten van de cursus

 • Maak een promotielink aan (affiliatelink) zodat anderen jouw cursussen kunnen promoten in ruil voor een commissie
 • Creëer kortingscodes voor de online cursussen
 • Zet verschillende e-mail automation workflows op, zodat jij of je cursisten elke keer een mailtje krijgen als er een belangrijke activiteit op de site plaats vindt. Bv. een nieuwe cursist schrijft zich in en er wordt automatisch een welkomstmail verstuurd. Of je stuurt je cursisten een wekelijkse herinnering, zodat ze weten welke lessen ze nog moeten afronden
 • Integratiemogelijkheden met andere apps, bijvoorbeeld:
  • Koppel de software aan jouw favoriete e-mail software, zoals bijvoorbeeld Mailchimp, ConvertKit of ActiveCampaign.
  • Track meer data en koppel het aan een analytics tool, zoals bijvoorbeeld Google Analytics of Facebook.
  • Of koppel het aan een betalingsmodule of afrekenproces zodat cursisten de cursus online kunnen afrekenen. 

Managen van het leerplatform en de studenten

 • Maak meerdere accounts en rollen aan voor wanneer je meerdere docenten, trainers of coaches hebt
 • Overzicht van het aantal cursisten, hun activiteiten, voortgang, transacties
 • Analyseer data en exporteer rapportages
 •  

Service vs. Self-hosted

Afhankelijk van jouw behoeften en wat voor een systeem jij wilt, zijn er 2 verschillende type online cursus software, namelijk: Service vs. Self-hosted.

SAAS LMS (Software As A Service)

Ben je op zoek naar een alles-in-één oplossing om online cursussen te maken en te verkopen waarbij je je geen zorgen hoeft te maken over de techniek?

Dan kan je voor een SAAS systeem gaan, waarbij je de software als service afneemt.

Dat betekent dat je vrijwel direct alle tools tot je beschikking krijgt om jouw cursisten een goede, interactieve leeromgeving aan te bieden. Je betaalt dan een maandelijks (of jaarlijks) bedrag aan de partij die de software als service levert.

Wanneer je een account aanmaakt bij een SAAS aanbieder, heb je meestal direct toegang tot het kant-en-klare cursus admin dashboard, waarin je cursussen en content kan aanmaken, en cursisten kunt managen. Vaak heeft de software aanbieder meerdere abonnementen waar je uit kan kiezen.

Afhankelijk van wat zij aanbieden en welk abonnement je kiest, heb je wel of geen toegang tot bepaalde functionaliteiten. Bijvoorbeeld, met een Pro plan krijg je meer geavanceerdere functies tot je beschikking dan met een Basic plan.

Je kiest een plan dat het beste bij jouw behoefte past. En als je meer cursussen of cursisten krijgt, of meer of minder functionaliteiten wilt, kan je altijd upgraden of downgraden naar een ander abonnement.

Voorbeeld van abonnementen van Thinkific

De grote voordelen van SAAS LMS als online cursus software is:

 • Je kan direct beginnen

  Kies je plan, maak een login aan en je kan direct video’s en lessen uploaden.
 • Je geeft alle (technische) zorgen uit handen

  Je hoeft zelf geen technische kennis te hebben, want alles is al voor je gebouwd.

  Ze zorgen zelf voor beveiligde cloud hosting, updates, en SSL-certificaat. In de meeste gevallen heb je naast de SAAS oplossing voor je cursus omgeving geen extra services nodig zoals webhosting of videohosting. En je hoeft voor dat SAAS gedeelte ook niemand in te huren om websites updates uit te voeren.

  Ideaal dus voor de non techies onder ons, en voor ondernemers en organisaties die hun tijd liever in andere dingen stoppen.

 • Je staat er niet alleen voor

  De bedrijven achter deze software zijn experts in het vak. Zij helpen al jarenlang ondernemers en bedrijven om succesvol online cursussen te maken en te verkopen.

  Vaak hebben ze een groot support team van experts om jou te helpen met vragen die je hebt, en bieden ze een kennisbank en tutorials aan. Want jouw succes is ook hun succes, dus ze hebben er ook baat bij om jou zo goed mogelijk te helpen.

 • Het maakt niet uit of je wel of geen website hebt

  Je kan de SAAS cursus omgeving integreren met je eigen (al bestaande) website, zodat deze naadloos aansluit op je website en bezoekers een goede gebruikerservaring hebben.

  Ook als je bijvoorbeeld al een WordPress site hebt, bieden de meeste SAAS LMS aanbieders mogelijkheden tot integratie met WordPress. Je kunt dan bijvoorbeeld ook je afrekenproces koppelen aan WordPress als je dat wilt.

“Besteed je liever tijd aan het maken van online cursussen en het groeien van je aantal studenten, dan dat je tijd stopt in de techniek?

Dan kan een SAAS LMS een goede oplossing zijn om je online cursus omgeving op te zetten en te promoten.”

Heb je geen website, maar wil je wel online cursussen verkopen?

Je kunt in veel gevallen het SAAS LMS ook als website gebruiken. Je kunt dan custom pagina’s maken, zoals een homepage, over ons, contactpagina, veelgestelde vragen pagina en cursuspagina’s.

Als je echt meer wilt qua website functies en design dan raden we je aan om naast de SAAS LMS een website in bijvoorbeeld WordPress te realiseren. Dit omdat de LMS site builders vaak wat beperkter zijn in hun design mogelijkheden.

Voorbeelden van online cursus software als SAAS zijn:
Thinkific, Teachable, LearnWorlds, Podia, Pathwright en Kajabi

Verderop in dit artikel bespreken we ze per stuk!

WordPress LMS Plugins (Self-hosted)

De tweede categorie van opties om een cursus omgeving mee te realiseren zijn de self-hosted oplossingen.

Je installeert en onderhoudt dan zelf software die je van één van de aanbieders afneemt.

Daar is meer technische kennis voor nodig dan bij de SAAS oplossingen. Hou daar rekening mee, en schakel een technische ontwikkelaar in als je zelf niet de technische kennis hebt of bereid bent om daar weken aan tijd in te investeren.

In veel gevallen gaat het bij self-hosted oplossingen om WordPress plugins. Dit komt omdat WordPress een populaire oplossing is om websites mee te realiseren.

Heb je een WordPress website en wil je hierop cursussen aanbieden en verkopen? Dan kan een goede LMS plugin voor jou een oplossing zijn, maar ook een SAAS oplossing is dan een mogelijkheid.

Met een WordPress LMS plugin voeg je een online leeromgeving toe aan je bestaande WordPress theme of je bouwt hiermee een nieuwe WordPress website met leerportaal. Vanuit hier kan je je cursussen verkopen en managen, en hebben de cursisten toegang tot hun cursisten dashboard.

LMS plugins hebben vaak uiteenlopende features en add ons om cursussen te maken, managen en te verkopen. Grote verschillen met een kant-en-klaar SAAS LSM systeem zijn:

 • Het is erg customizable 

  Het grote voordeel van zelfbouwen is dat (bijna) alles te customizen is, en je overal jouw brandstijl sterk kan laten terugkomen in het design.

  Zo kan je gepersonaliseerde cursus dashboards, cursus en lessen pagina’s maken met de elementen die jij wilt tonen aan je cursisten  Ook kun je dan salespages maken die naadloos integreren met het afrekenproces. Hoewel SAAS oplossingen daar vaak iets beperkter in zijn, hoeft dat geen beperking te zijn. Ook SAAS oplossingen bieden tot op zekere hoogte deze mogelijkheden, maar vaak iets beperkter.

  Wees je ervan bewust dat deze voordelen van zelfbouw ook een nadeel kunnen zijn: het vergt namelijk veel kennis van zaken, en vaak ook veel tijd.

 • Selfhosting

  Self-hosted oplossingen betekenen dat je als organisatie zelf moet zorgen voor de webhosting of een partij inschakelt die dat voor je realiseert.

  De cursus omgeving is zo stabiel als de webhosting die je afneemt. Ga dus na of jouw webhosting dit nieuwe type bezoeker wel aankan. Dat je huidige website (blog) een flink aantal bezoekers aan kan wil nog niet zeggen dat het ook de bezoekers aan kan die de cursus omgeving benaderen.

  We raden je aan om hier zorgvuldig naar te kijken, omdat de ervaring van de cursisten hierdoor sterk beïnvloed kan worden. Ga ook na hoe het update en beveiligingsbeleid is van de website waarin je een self-hosted plugin installeert. Die beïnvloeden namelijk ook de ervaring van de cursisten.

 • Je hebt de kennis nodig om het op te zetten en te onderhouden

  Wil je zelf niet de techniek induiken of daar iemand voor willen inhuren? Dan moet je bereid zijn om tijd te stoppen in het (laten) onderhouden van een LMS plugin.   

  Met een LMS plugin zet je namelijk het systeem op, en configureer je themes en plugins. Mocht er iets misgaan bij de uitvoering van een update dan loop je risico dat (een gedeelte van) de site het niet meer doet, hou hier dus rekening mee.

  Zelf hebben we gekozen voor een kant-en-klaar (SAAS) systeem (Thinkific) voor het realiseren van de cursus omgeving zodat we ons kunnen focussen op het maken van content, in plaats van tijd kwijt te zijn aan het onderhouden van de techniek.

 • Eenmalige kosten, in plaats van maandelijkse kosten

  Soms bieden self-hosted oplossingen een lifetime optie waarbij je eenmalig een bedrag betaalt en de software dan levenslang kunt gebruiken. Dat kan goedkoper lijken, maar dat is het niet altijd, onder andere door bovengenoemde redenen zoals onderhoud.

  Ons idee daarbij is dat het verstandig kan zijn om bij de prijs die je betaalt voor een product of service ook de tijd, die je erin moet investeren, mee te nemen als kosten. Die tijd kun je namelijk niet meer in andere dingen stoppen, het gaat dus af van andere ontwikkelingen.

Voorbeelden van WordPress LMS plugins zijn:
Learndash, Sensei van WooCommerce, LearnPress, LifterLMS en AccessAlly

Verderop in dit artikel bespreken we ze per stuk!

Handig om te weten

Voordat je online cursus software gebruikt, hebben we hieronder nog een aantal dingen op een rijtje gezet die handig zijn om te weten:

Voor de Nederlandse markt

Al deze SAAS oplossingen en self-hosted plugins worden vaak in het Engels aangeboden, maar kunnen in de meeste gevallen heel goed worden ingezet voor de Nederlandse markt.

Er zijn vaak Nederlandse taalopties beschikbaar of ze zijn vaak te vertalen en dus geschikt voor jouw Nederlandse cursisten. Denk hierbij aan:

Extra kosten

Bedenk dat er, naast de aanschaf van de online cursus software, nog extra kosten bij kunnen komen.

 • Extra kosten bij SAAS LMS kunnen zijn:
  betaalkoppeling, creditcard kosten, evt. e-mail software als je besluit om de marketing te gaan doen via een eigen e-mail lijst (nieuwsbrief).
 • Extra kosten bij WordPress LMS plugin kunnen o.a. zijn:
  webhosting, videohosting (bv. Vimeo of Wistia), shopping cart (bijv. voor de betaalmodule of payment gateway), een page builder, LMS theme/template.
  En afhankelijk van de WordPress plugin en de eisen aan de online cursus omgeving: WooCommerce gerelateerde plugins, membership plugin, affiliate plugin, e-mail marketing, plugins voor studentprofielen, online community / forum plugin (bv. BuddyPress of BBPress), recensies/testimonial plugin, en plugins om het mogelijk te maken op cursisten te importeren/exporteren.

Online Leerplatformen (Marktplaats)

Er is nog een 3e type online cursus platform, die we je niet willen onthouden! Namelijk, de zogenoemde Online Cursus Marketplace: een marktplaats waarbij cursusmakers en cursisten samen worden gebracht. Bekende online leerplatformen die hieronder vallen zijn onder andere Udemy en Coursera.

We rekenen deze marketplaces niet onder online cursus software. vandaar dat we zo ook niet in dit artikel bespreken.

Je cursus aanbieden op dit soort marketplaces kan voordelen hebben, maar het kan jou en je organisatie ook erg beperken op het gebied van marketing, prijsbepaling en contact met jouw klant.

Voor als je cursussen in eigen beheer, op je eigen website wilt uploaden, aanbieden en verkopen, delen we hieronder de beste online cursus software die je hiervoor kunt gebruiken!

De Beste Online Cursus Software

*De prijzen die we bij elke software noemen zijn onder voorbehoud, en kunnen veranderd zijn na verloop van tijd. De prijzen zijn bedragen gebaseerd op maandelijkse betalingen (in tegenstelling tot jaarlijkse betalingen, waarbij de bedragen vaak lager zijn). De genoemde prijzen zijn exclusief eventuele creditcard kosten.

SAAS LMS

We beginnen met een aantal SAAS oplossingen om je cursus omgeving mee te realiseren.

Wat ons betreft zijn dit perfecte oplossingen als je zelf een beperkte hoeveelheid tijd hebt om te investeren in het realiseren en onderhouden van de cursusomgeving qua techniek en functionaliteiten.

We hebben onze eigen cursus omgeving en die voor een aantal van onze klanten gerealiseerd met Thinkific. Daarnaast draait onze eigen website qua blog en afrekenproces op WordPress.

1. Thinkific

Als het gaat om een intuïtief en makkelijk te gebruiken admin dashboard, professioneel uitziende cursussen en pagina’s, en een goede ervaring voor de cursisten met jouw cursus omgeving, dan staat Thinkific voor ons op de eerste plaats!

online cursus platform Thinkific

Tijdens onze eigen zoektocht naar goed online cursus software hadden we een aantal alternatieven gevonden, en uiteindelijk gekozen voor Thinkific.

Als één van de weinige cursus software aanbieders kan je namelijk al beginnen met een gratis account, waar je voor altijd gebruik van kunt maken. Dat betekent dat je, zonder dat je er al geld in investeert, de cursus omgeving kan verkennen, je 1e gratis cursus met 1 community kan aanmaken en een onbeperkt aantal cursisten kunt hebben.

In de video hieronder laten we je zien hoe eenvoudig en snel je gratis leeromgeving op kunt zetten met Thinkific:

Als je in de toekomst meerdere cursussen wilt maken en gebruik wilt maken van de pro functies, dan kan je altijd opschalen. Je hebt dan pro functies zoals: content dripping, app integraties, verborgen cursussen, certificaten, lidmaatschappen & bundels, en onbeperkt communities aanmaken.

Je kan dus eenvoudig upgraden naar pro nadat je begint met het gratis Thinkific plan.

Na je aanmelding, kan je direct modules aanmaken en met de drag-en-drop builder jouw cursus content uploaden en verschuiven.

Thinkific drag en drop builder lessen
Admin dashboard Thinkific
De interface is eenvoudig in gebruik en je kan verschillende type bestanden toevoegen, zoals video’s, quiz, enquete, presentaties, downloads, examens, embedded links (zodat je studenten een live video of webinar kunnen terugkijken), enzovoort.

Je kan ‘prerequisite’ lessen maken (lessen die ze pas kunnen volgen als ze een andere les eerst hebben gedaan), evergreen cursussen of cursussen met een vervaldatum.

Voor de cursuspagina’s kan je kiezen uit een aantal prachtig ontworpen themes, die je kan aanpassen naar jouw eigen brandkleuren.

Het heeft de mogelijkheid om gepersonaliseerde widgets te creëren, die je vervolgens op je eigen of andere websites kan plaatsen, en linken naar jouw cursussen. Denk bijvoorbeeld aan een koopknop of een mini advertentie.

En je kunt eenvoudig kortingscodes en bundels aanmaken voor promoties.
Voorbeelden cursuspagina’s Thinkific

Thinkific heeft een overzichtelijk dashboard voor statistieken en rapporten, en een goede integratie met veel andere software, zoals e-mail software voor e-mail automation (waaronder Mailchimp, ConvertKit en ActiveCampaign), Shopify (handig voor webwinkels die online cursussen willen aanbieden!) en WooCommerce in combinatie met Zapier om iDEAL te koppelen als Nederlands betalingssysteem.

Wil je dat jouw (Nederlandse) Thinkific klanten jouw online cursussen eenvoudig kunnen afrekenen met betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, PayPal, creditcard enzovoort?

Dan raden we je aan om Thinkific te koppelen met de Nederlandse betaalsoftware Plug & Pay (probeer 14 dagen gratis).

Deze software is erg geschikt voor als je wilt dat klanten:

 • een eenmalige betaling doen (bv. 1 cursus die je verkoopt voor €99)
 • abonnementen wilt verkopen (bv. ze betalen elke maand €49)
 • ze in termijn wilt kunnen laten betalen (bv. 3 betalingen van €79)

Ook heb je met Plug & Pay een geoptimaliseerde betaalpagina, waarbij je o.a. kassakoopje, upsells, testimonials, plaatjes en teksten in kan plaatsen.

Bekijk hier de prijzen voor Plug & Pay

Heb je hulp nodig met de koppeling en het technische gedeelte? Plan dan een gratis call met ons in om te zien waar we jou mee kunnen helpen!

Binnen Thinkific heb je ook de optie Groups. Hiermee kan je cursisten groeperen en je online cursussen verkopen in bulk. Zo kan je bedrijfstrainingen aanbieden voor een specifieke afdeling binnen je bedrijf. Deze groep werknemers heeft dan toegang tot de online cursus en je kan zelf specifieke rapportages uitdraaien en de voortgang en resultaten per afdeling bekijken.

Thinkific is één van de populairste online cursus software en leerplatformen, waar al meer dan 40.000 cursusmakers hun cursussen mee maken en verkopen. Wereldwijd wordt het in 164 landen gebruikt, en ook in Nederland worden ze steeds bekender.

Zoals we al zeiden, Thinkific is heel intuïtief te gebruiken. Maar kom je er toch niet uit, dan hebben ze een heel goed support team dat met je meedenkt. Ook op hun website geven ze ook veel how to’s en video’s, waarin ze uitleggen hoe je iets stap-voor-stap kunt doen in het dashboard, heel handig en waardevol!

Wil je uitleg over hoe je succesvolle online cursussen maakt en verkoopt? Dan kan je je gratis aanmelden voor de online training waarin ze deze stappen uitleggen.

Prijs

Gratis plan voor altijd – Maak hier een gratis account aan
De andere plannen beginnen vanaf $36 per maand

Klik hier voor een speciale Boterham aanbieding van Thinkific

Link

Wil je je online cursus met Thinkific opzetten?

Bekijk ook deze videos en artikelen die we voor je hebben gemaakt:

2. Huddle

Als je liever Nederlandse online cursus software met een Nederlands support team wilt, dan kan je met Huddle heel goed een online leerplatform opzetten met een actieve community inclusief app voor jouw cursisten.

online leerplatform Huddle

Met Huddle kan je al snel een eenvoudige en gebruiksvriendelijke leeromgeving en community gedeelte opzetten voor jouw cursisten. 

Ze bieden 3 verschillende prijsplannen aan, waarbij je erg laagdrempelig kan beginnen. Het mooie is dat je alle drie de plannen 14 dagen gratis kan uitproberen, zodat je kan kijken of dit leerplatform wat voor jou en jouw cursisten is.

Online leeromgeving van Huddle voor jouw cursist

Met Huddle maak je niet alleen online modules en lessen aan, maar is de focus ook erg op het opzetten van een actieve leden community voor jouw cursisten. Ze geven jou de tools om een levendig discussie gedeelte om te zetten, waar cursisten met elkaar kunnen communiceren op de discussie board of via de chat. Net als een social media platform, zoals Facebook.

Met leertools zoals o.a challenges, leaderboard, quizzen, toetsen en certificaten kan jij jouw cursisten stimuleren om actief de lessen te volgen en actief te zijn in de community.

Huddle app

wat ook handig is, is dat je met Huddle ook een app krijgt voor jouw cursisten.

Zij kunnen dan heel eenvoudig jouw lessen bekijken op hun mobiel of tablet, waar en wanneer ze maar willen.

Ook kunnen ze dan makkelijk notificaties ontvangen van de community, berichten plaatsen en lezen, en chatten met andere cursisten.

Prijs

Gratis proefperiode van 14 dagen (voor elk prijsplan)
Betaalde plannen beginnen vanaf €19

Link

Huddle is alleen het leerplatform ZONDER afrekensysteem.

Wil je dat jouw Huddle klanten jouw online cursussen & community eenvoudig kunnen afrekenen met betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, PayPal, Apple Pay, creditcard enzovoort?

Dan raden we je aan om Huddle te koppelen met de Nederlandse betaalsoftware Plug & Pay (probeer 14 dagen gratis).

Deze software is erg geschikt voor als je:

 • eenmalige betalingen wilt laten doen (bv. 1 cursus die je verkoopt voor €99)
 • abonnementen wilt verkopen (bv. ze betalen elke maand €49)
 • in termijn wilt kunnen laten betalen (bv. 3 betalingen van €79)

Ook heb je met Plug & Pay een geoptimaliseerde betaalpagina, waar je o.a. kassakoopje, upsells, testimonials, plaatjes en teksten in kan plaatsen.

Bekijk hier de prijzen voor Plug & Pay

Heb je hulp nodig met de koppeling en het technische gedeelte? Plan dan een gratis call met ons in om te zien waar we jou mee kunnen helpen!

3. Podia

Met Podia heb je alles om eenvoudig al jouw digitale content en producten te delen en te verkopen.

homepage Podia

Om het simpel te houden heeft Podia 4 plannen waar je uit kan kiezen: een gratis (voor altijd) plan ($0), het Mover plan ($33 per maand), het Shaker plan ($7 per maand), en het Earthquakes plan ($166 per maand). Alleen bij het gratis plan betaal je transactiekosten. 

Met Podia creëer je eenvoudig online cursussen, deel je digitale downloads, on demand video’s of plan live webinars in voor je cursisten, die nieuwe klanten ook kunnen terugkijken. Met hun website builder kan je professionele en mobielvriendelijke landingspagina’s maken in jouw eigen huisstijl. Daarnaast hebben ze ook een ingebouwde live chatfunctie, waarmee je in real time met jouw cursisten kunt chatten en ze beter kan helpen.

Wil je meer functies?
Dan kan je upgraden naar het groter plan, en heb je onder andere deze extra functionaliteiten: blogfunctie, plaats koopknoppen op externe websites of pagina’s, lidmaatschap, affiliate marketing, en integratie met apps.

Met Podia willen de makers alle functionaliteiten die er voor nodig zijn om succesvol cursussen te maken en te promoten onderbrengen in één platform. Ze zijn dan ook continu bezig om nieuwe uitbreidingen en optimalisaties aan te brengen aan de software.

Probeer de software gratis uit of bekijk de video demo en ontdek of dit platform alles heeft wat je nodig hebt en zoekt in online cursus software.

Mocht je je online content (video’s, digitale content) willen verhuizen vanaf een ander platform, zoals Youtube, social media of andere online cursus software? Dan helpen ze je gratis met het migreren van jouw producten en studenten.

Prijs

Gratis proefperiode
Plannen beginnen vanaf $33 per maand

Link

4. LearnWorlds

LearnWorlds is een complete websitebouwer waarmee je je cursisten een interactieve leeromgeving kan bieden.

homepage LearnWorlds

Je kan de cursus software 30 dagen gratis uitproberen (voor het Starter, Pro Trainer en Learning Center plan), zodat je de verschillende (geavanceerde) functionaliteiten kan ontdekken.

Learnworlds is een erg flexibel systeem als het gaat om branding en design. Ze bieden meer dan 400 design templates aan waar je eenvoudig mooie (cursus)pagina’s en een store front (homepage) mee maakt en kan personaliseren voor jouw huisstijl.

Eén van de functies waarmee ze zich onderscheiden van andere online cursus software is dat ze een interactieve videospeler hebben, waarmee je onder andere (hoofdstuk of les) titels, knoppen, vragen en quizzen kan toevoegen. Op deze manier zijn cursisten actief bezig met de les en gemotiveerd om lessen af te ronden.

LearnWorld's interactieve videospeler

Daarnaast hebben ze ondermeer opties om: eenvoudig aantrekkelijke e-books te creëren, zonder dat je enige verstand hebt van programmeren of graphic design, kan je per cursus een social netwerk creëren (à la Facebook groepen) en bieden ze waardevolle sales en marketing functies zoals het creëren van een blog, kortingscodes, membership management, marketing automation en analytics.

LearnWorlds social network
Social network LearnWorlds

Mocht je er niet uit komen, dan staat hun klantenservice 24/7 voor je klaar. Learnworlds is een gebruiksvriendelijk systeem en heeft vele functies om een goede, educatieve leeromgeving op te zetten. Daarnaast zijn ze erg bezig met nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten, om cursusmakers in de toekomst een nog betere online cursus creatie ervaring te geven.


Het goedkoopste plan start vanaf $29 per maand, plus + $5 per cursus verkoop (Starter plan). Daarmee kan je alleen betaalde cursussen aanbieden, geen gratis cursussen. Dat kan wel met de hogere plannen: Pro Trainer, Learning Center en High Volume & Corporate. Deze abonnementen hebben geen extra transactiekosten.

Wil je ontdekken of LearnWorlds wat voor jou is? Schrijf je dan in voor hun gratis live webinar of vraag de LearnWorlds demo aan.

Abonnementen verkopen met iDEAL

De betaalpagina van LearnWorlds ondersteunt wel abonnementen, en ook iDEAL voor eenmalige betalingen. Maar het ondersteunt geen abonnementen via iDEAL en automatisch incasso’s. Om jouw Nederlandse klanten LearnWorlds abonnementen te kunnen laten afrekenen met iDEAL heb je betaalpagina software zoals Plug & Pay nodig. (14 dagen gratis te proberen

Plug & Pay koppel je via Zapier aan LearnWorlds. Jouw cursisten kunnen dan de eerste termijn van hun abonnement afrekenen via iDEAL en de volgende betalingen gaan via automatisch incasso.

Prijs

Gratis proefperiode van 30 dagen (geldt voor de 1e drie plannen)
Plannen beginnen vanaf $29 per maand + $5 per cursusverkoop

Link

5. Teachable

Ook Teachable is een populair en veelgebruikt online cursus platform onder creators. Het heeft alle tools om op een simpele manier mooi uitziende landingspagina’s en ‘online scholen’ te maken.

homepage Teachable

Ze bieden 3 verschillende prijsopties aan: Basic, Pro en Business. Bij al deze opties kan je een onbeperkt aantal studenten hebben. 

Om je 1e school aan te maken kan je beginnen met de free plan. Let er wel op dat je dan per verkoop betaalt. Je kunt voor meer features upgraden naar een hoger plan, dat begint vanaf $39 per maand. 

Nadat je bent ingelogd kun je de cursus content uploaden, zoals video’s, presentaties, teksten en quizzen. Ontwerp vervolgens je online school met je eigen brandkleuren en visuals en lanceer je cursus voor jouw cursisten.

Teachable student dashboard
Student dashboard Teachable

Als je (na het proberen van het free plan) meer wilt halen uit jouw cursussen en (in de toekomst) wilt opschalen, dan raden we je aan om hun populaire Pro Plan ($119/maand) te nemen. Deze heeft namelijk geen transactiekosten en meer functiemogelijkheden, zoals meer gebruikers, certificaten, affiliate marketing en geavanceerde rapportage.

Naast hun kennisbank, podcast en klantenservice hebben ze ook een Teachable Quickstart Webinar waar je je gratis voor kan aanmelden, zodat je gelijk de stappen en tips krijgt om een succesvol online cursus platform neer te zetten.

iDEAL voor Teachable

Teachables betaalpagina ondersteunt wel abonnementen, maar geen iDEAL. Om jouw Nederlandse klanten Teachable cursussen af te kunnen laten rekenen met iDEAL heb je betaalpagina software zoals Plug & Pay nodig. (14 dagen gratis te proberen

Bekijk onze stap-voor-stap uitleg over het koppelen van iDEAL en Teachable.

Plug & Pay koppel je dan via Zapier aan Teachable. Jouw cursisten kunnen dan hun cursus of abonnement afrekenen via iDEAL en krijgen dan automatisch toegang tot de cursus in Teachable.

Prijs

‘Gratis’ plan (je betaalt $1 + 10% per transactie)
Plannen beginnen vanaf $29 (+ 5% transactiekosten bij Basic plan)

Link

6. Pathwright

Gebruik de online cursus software van Pathwright om een persoonlijke en sterke online leer community te bouwen voor docenten en studenten.

homepage Pathwright

Om te beginnen kan je een gratis account aanmaken, zodat je jouw cursus in de backend alvast kan bouwen. Die cursus is dan dus nog niet gepubliceerd of geactiveerd. Zodra je klaar bent om het met studenten te delen zet je het op actief, en kan je kiezen uit 3 abonnementen.

De prijzen liggen iets hoger dan bij anderen (Pathwright plannen beginnen bij $99/maand), en afhankelijk van hoeveel ‘members’ en ‘staff members’ je hebt kies je uit één van de drie plannen. Bijvoorbeeld, voor het eerste plan heb je maximaal 1000 members en 1 staff member. Wil je meer? Dan betaal je max. $0,35 per (extra) persoon per maand bij, en $2 voor één extra staff member.

Met Pathwright willen ze zoveel mogelijk de fysieke klassikale lessen nabootsen. Je kan bijvoorbeeld masters/cohorts creeren, waarbij je een andere (aangepaste) cursus versie kunt aanbieden aan jouw studenten of een andere docent in jouw organisatie. Elke docent kan deze ‘master’ versie dan hergebruiken en personaliseren, door bv. eigen content eraan toe te voegen of een eigen lesrooster te maken.

Met hun nieuwe Blocks functie bouw je mooie layouts voor jouw lessen, waar je (interactieve) elementen aan kan toevoegen, zoals video’s, image galleries, embedded links, quotes, vragen en flashcards.

pathwright blocks voorbeeld
Voeg flashcards aan je lessen toe met Blocks van Pathwright

Verder bieden ze de functionaliteiten om jouw online cursussen goed te managen, analytics te tracken, e-mails en notificaties te sturen, app integraties, en marketing tools zoals kortingscodes en cursus previews tonen voor bezoekers.

Pathwright wilt niet alleen jouw studenten, maar ook de docenten en coaches die binnen jouw Pathwright leeromgeving les geven, de tools aanreiken om een educatieve lesomgeving op te zetten.

Vraag een gratis demo aan of schrijf je in voor één van hun eigen (gratis) cursussen, en leer hoe je succesvol online lessen kunt geven met Pathwright.

Prijs

Plannen beginnen vanaf $99 per maand

Link

7. Kajabi

Kajabi biedt een alles-in-één platform om een professionele website en cursus omgeving te creëren, zonder dat je extra plugins of externe apps nodig hebt.

homepage Kajabi
Je hebt hiermee één dashboard van waaruit je alles kan beheren en toegang toe hebt: de website, producten, marketing en community functies. Dit kan dus handig zijn als je nog geen website of e-maillijst hebt. Zo kan je met de functie Kajabi Email sterke e-mail campagnes opzetten met mooie e-mail templates, marketingfuncties (zoals een countdown timer), en rapportages.

Met hun one-click templates (of je eigen gebouwde) maak je een professionele website met high end cursussen en landingspagina’s, waarin je flexibel bent om deze voor jouw eigen huisstijl te ontwerpen. Maar als je echt all out wilt gaan qua website design, dan is Kajabi misschien te beperkt en raden we je aan om een aparte website te hebben.

Een hele mooie functie van Kajabi is dat je webinars en events kan geven. Denk hierbij aan een live webinar, een virtual summit / meerdaagse conferentie met verschillende sprekers, pre recorded webinar enzovoort. En maak van je live webinar page gelijk een gepersonaliseerde salespage en link naar je cursus aanbieding.
Webinar functie van Kajabi

Daarnaast bieden ze ook een blogfunctie waardoor je meer waardevolle content kan toevoegen aan jouw website (wordt beter gevonden in zoekmachines!) en hierdoor meer (potentiële) cursisten helpt en aantrekt.

Heb je hulp nodig? Dan kan je live chatten met het Kajabi team en geven ze elke week een onboarding webinar waar je je gratis voor kan aanmelden.

Afhankelijk van het aantal producten en cursisten, bieden ze 3 abonnementen aan. De startprijs ligt wat hoger dan bij de andere software, namelijk vanaf $119 per maand. Daarentegen kun je hiervoor onbeperkt landingspagina’s maken en e-mails versturen, kan je live webinars en events hosten, en vervangt het veel apps die je anders toch zou moeten aanschaffen.

Je kan nu meedoen met de 28 Dagen #kajabihero Challenge waarin je 28 dagen gratis toegang krijgt tot Kajabi en ze je de stappen leren van (geen) idee tot online cursus lancering en traffic strategieën.

Prijs

Gratis proefperiode van 14 dagen (geldt voor alle plannen)
Plannen beginnen vanaf $119 per maand

Link

WordPress LMS Plugins

In het kader van ‘self-hosted’ oplossingen bespreken we hieronder een aantal WordPress plugins waarmee cursus- & leeromgevingen te realiseren zijn voor jouw klanten. De self-hosted oplossingen vragen in de meeste gevallen meer technische kennis dan de SAAS oplossingen. Die techniek kun je zelf doen of laten implementeren door een ervaren WordPress site ontwikkelaar.

En realiseer je ook dat je naast een WordPress website ook prima een SAAS oplossing zoals Thinkific kunt kiezen voor het realiseren van de cursus- of leeromgeving. Wij hebben zelf onze website met blog artikelen en afreken proces in WordPress gerealiseerd en onze cursus omgeving is met Thinkific gerealiseerd.

7. LearnDash

LearnDash is een populaire en betrouwbare WordPress LMS plugin voor het creëren van een compleet e-learning platform.

homepage LearnDash

Veel succesvolle bedrijven zoals Infusionsoft (van Keap), Yoast en de Universiteit van Michigan gebruiken LearnDash voor hun online leeromgeving. Denk aan onboarding van nieuwe medewerkers en klanten en het creëren van educatieve programma’s voor studenten.

LearnDash geeft je de tools om cursussen te maken en te verkopen, zowel als losse verkoop, als lidmaatschap, of als bundel. Ook heb je handige leer tools, zoals content dripping functie, geavanceerde quiz mogelijkheden, beloningen (punten, badges, certificaten), engagement triggers, flexibele prerequisite optie, en dynamic forums (je hebt geen externe forum plugin nodig).

Nieuw is de focus mode, zodat je een gebruiksvriendelijke online leeromgeving creëert voor jouw cursisten waarin ze gefocust lessen kunnen volgen.

LearnDash werkt met de meeste WordPress themes. En ze hebben veel add-ons om het leerplatform nog sterker te maken. Een aantal 3rd party en premium add-ons zijn: BuddyPress, Mailchimp, LearnDash Gradebook (geavanceerd rapportsysteem), en Slack.

Wil je een Nederlandstalige cursus omgeving? Dan vind je hier uitleg over hoe je een Nederlandse vertaling kan toevoegen. 

En met de gratis Woocommerce of Zapier integratie kun je de online cursus omgeving koppelen met een betaalmethode iDeal.

Wanneer je meer dan 1 site license nodig hebt en je wilt meer uit het systeem halen, dan raden we je aan om het Plus Package te nemen. Je krijgt dan namelijk ook toegang tot het ProPanel, een simpel maar krachtig dashboard om jouw cursussen en cursisten te managen met real time activiteiten, data overzicht en rapportages.

learndash pro panel
ProPanel van LearnDash

Prijs

Vanaf $159 voor 1 site license met 1 jaar support en updates

Link

8. Sensei

Met Sensei LMS creëer je een naadloze integratie van je online cursus platform met je Woocommerce webwinkel.

Sensei is een LMS plugin gemaakt door dezelfde mensen achter o.a. WooCommerce, WordPress.com en Jetpack. En daarom erg geschikt om hiermee je webwinkel uit te breiden met online cursussen, trainingen en workshops.

Met de gratis Sensei LMS plugin bouw je eenvoudig lessen, modules, cursussen, en quizzen en cursuspagina’s in de backend. Voeg meerdere docenten toe, check rapportages en verstuur berichten en email notificaties met de Learner Management tool.

Om je cursus te kunnen verkopen heb je de WooCommerce Paid Course Extension nodig. En ook voor functionaliteiten zoals lidmaatschap, gratis proefperiode, periodieke betalingen, of content dripping heb je extra (betaalde) add-ons nodig.

Sensei LMS werkt met elk WooCommerce theme’s en andere WordPress theme’s.

Prijs

Sensei LMS is gratis
WooCommerce Paid Course Extension – $129 voor 1 site license met 1 jaar support en updates + betaalde add-ons

Link

9. LearnPress

LearnPress is een uitgebreid en flexibel WordPress LMS plugin waarmee je eenvoudig een online leerplatform kan opzetten en aanbieden aan duizenden studenten en docenten.

homepage LearnPress
LearnPress biedt een gratis versie aan voor het creëren van een basis online cursus website. Hier zitten al functionaliteiten in zoals o.a. : BuddyPress integratie, prerequisites, course review, en import-export. Wil je je cursus omgeving uitbreiden, dan kan dat met (betaalde) Premium LearnPress add ons, waaronder: Woocommerce, Content Drip, Paid Memberships Pro, Co-instructeurs, Gradebook, Certificaten en Assignments.

Als je deze functionaliteiten standaard wilt om een geavanceerd leersysteem op te zetten, dan kan je het beste kiezen voor één van de andere twee opties: Theme Bundle (vanaf $49) of Pro Bundle ($249). Een theme en belangrijke functies zoals Woocommerce (voor koppeling met iDeal), membership, content dripping en gamification zitten hier dan bij in.

Ze hebben mooie, professioneel uitziende themes, speciaal voor verschillende educatieve websites. Bekijk voorbeelden en demo’s van elk theme op hun website.
learnpress wordpress themes

Prijs

Gratis voor 1 site license met basis functionaliteiten en updates
Betaalde versie vanaf $49 voor 1-3 site licenses met 6 maanden support, updates en betaalde add ons

Link

10. LifterLMS

LifterLMS is een gebruiksvriendelijke LMS plugin voor zowel beginners als cursus experts om een complete cursus of leden website te maken.

homepage LifterLMS

Met de gratis LifterLMS core plugin kan je al een simpele online leeromgeving opzetten, zonder dat je al direct investeert in premium add-ons.

Voor een meer volledig online cursus systeem heeft LifterLMS keuze uit 3 bundels: De 1e bundel begint bij $99 per jaar voor de core plugin, 1 actieve site, support en aankoop tot individuele add-ons. Als je echt een volwaardige cursus website wilt met tools voor design, e-commerce, marketing en automation dan is bundel 2 een betere optie, de Universe Bundle.

Met bundel 3, de Infinity Bundle, kan je jouw online leerplatform naar het volgende niveau tillen. Hiermee creëer je een nog betere leerervaring voor je cursisten met functies zoals geavanceerde quizzen en opdrachten, privé coaching, social groups en geavanceerde video functies.

Ze maken het je makkelijk doordat je 30 dagen alle functionaliteiten kan uitproberen voor $1

LifterLMS heeft een intuïtieve gebruikers interface met een visuele drag en drop builder. Het werkt goed met WordPress page builders zoals Divi, Beaver Builder en Elementor. Met shortcodes kan je het ontwerp van pagina’s aanpassen.

Verder heeft het de standaard functies, die de andere lms plugins ook bieden, zoals: badges en certificaten, coupons, content dripping, lidmaatschap, woocommerce integratie, data tracking en rapportages (afhankelijk dus van welke bundel je kiest).

Bekijk welke opties elk bundel heeft of probeer de proefperiode van 30 dagen voor $1.

Prijs

30 Dagen proefperiode voor $1
Betaalde versie vanaf $99 per jaar voor 1 actieve site met standaard support

Link

11. AccessAlly

AccessAlly is een complete membership management plugin voor WordPress waarmee je eenvoudig een cursus website met een leden site integreert, en gericht is op automation en het opschalen van je cursus platform.

homepage Accessally

Bij AccessAlly geven ze je de support en tools die je nodig hebt om een goede LMS en membership site op te zetten en te laten groeien.

Ze hebben 3 soorten bundels: Essentials, Pro, In-House Training.

Essentials is $99 per maand en gericht op zzp’ers en kleine ondernemingen. Hiermee kan je een onbeperkt aantal cursussen en cursisten toevoegen. Ook heb je dan geavanceerde features tot je beschikking zoals de member directories feature, puntensysteem en bulk licensing. Ook geven ze je support in de vorm van live tune up calls.

De tweede bundel (Pro bundel, $129/maand) is populair en geschikt voor online docenten, coaches en marketeers, omdat het meer opties biedt om cursisten te laten leren en te motiveren: video bookmarks, progress tracking, quizzen, certificaten, huiswerk en aantekeningen opties, social sharing en beloningen, en een student activity dashboard voor statistieken en rapportages.

De In-House Training optie is speciaal opgezet voor grote teams en voor wanneer je als bedrijf onboarding trainingen geeft ($2500 per jaar).

AccessAlly focust op een goed supportteam en heeft een actieve community om jou te helpen een succesvol (membership) cursus platform te creëren. Je kan een gratis demo aanvragen om AccessAlly in z’n werk te zien.

Prijs

Vanaf $99 per maand voor 1 site license + 2 Tune Up Training calls

Link

Aan de slag!

Ben je er klaar voor om je eigen online cursus omgeving op te zetten en cursussen aan te bieden aan jouw leden, klanten of werknemers?


Dan is er geen reden meer om dit uit te stellen of niet te doen, omdat er zoveel goede software bestaat die jou helpen om dit te realiseren. Of je nou wel of geen verstand hebt van techniek, design of WordPress!

Al deze online cursus software en WordPress LMS plugins bieden een breed scala aan online learning en management tools om een professioneel cursus omgeving neer te zetten. Maar goed, welke kies je?

Om uiteindelijk een keuze te maken voor één van deze software, kan je jezelf de volgende vragen stellen:

Wat heb ik nu nodig en waar wil ik naartoe in de toekomst?

De meeste software hebben verschillende levels van prijzen en bundels, zodat je eenvoudig kan upgraden of downgraden wanneer je wilt. Bekijk niet alleen wat je momenteel nodig hebt en wenst aan tools en support, maar ook of er de mogelijkheid bij ze is om op te schalen mocht je in de toekomst willen groeien met je online (cursus) aanbod en platform.


Hoe is de gebruiksvriendelijkheid voor jou als cursusmaker en voor jouw studenten?

Vaak bieden de cursus platform software (SAAS) aanbieders een gratis proefperiode of proefversie aan zodat je het uit kan proberen. En bij sommige WordPress plugins heb je de optie om gratis een demo aan te vragen. En controleer ook of ze een 30 dagen garantie hebben, zodat er een mogelijkheid is dat ze je het geld teruggeven wanneer je niet tevreden bent.

Kom je er niet uit?

Kom je er niet uit, vraag dan om hulp!
 Van de online cursus software die we in dit artikel hebben besproken hebben de meesten een geweldig expert team die jou graag helpt bij het opzetten van jouw cursus omgeving. Naast e-mail en chat support, bieden ze vaak (online) how to tutorials, demo’s, cursussen, webinars en kennisbanken, ongeacht welk prijsplan je hebt. Bij de grotere plannen, waar je dus ook meer voor betaald, bieden ze vaak nog extra (premium) support aan, zoals een dedicated custom success manager of coaching calls.

En onthou, don’t overthink things.

Ga ervoor, neem de volgende (kleine) stap en begin met het creëren van je eigen awesome cursussen. Happy course creation! <3
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker