Inspiratie

15 Voorbeelden van Online Cursussen in de Fitness & Health Branche

Laat je inspireren en ontdek hoe andere personal trainers,  coaches en sportscholen meer klanten aantrekken en omzet genereren met hun online trainingen & cursussen!

online fitness trainer man neemt sportles op

Nadine Atmo

Steeds meer fitness & health experts ontdekken hoe waardevol online cursussen en digitale content kunnen zijn voor hun bedrijf!

Met het maken en aanbieden van online cursussen kan jij je namelijk richten op het helpen van meer klanten (en niet alleen 1-op-1 coaching), heb je de mogelijkheid om meer inkomsten te verdienen met wat je leuk vindt, zet je jezelf neer als dé expert binnen jouw vak, en kan je meer tijd vrijmaken voor andere dingen waar je van geniet!

Maar hoe ziet zo’n online cursus aanbod er nou uit?

voorbeelden online cursussen health fitness

Hieronder geven we je 15 voorbeelden van online cursussen van succesvolle Fitness & Health ondernemers!

Dit zijn ideeën voor verschillende soorten digitaal aanbod, van losse cursussen, lidmaatschap sites, guides en andere downloads. Allemaal online content die jij ook kan maken!

Laat je vooral inspireren tot het maken van je eigen online cursussen die bij jou en jouw business passen en waar jouw klanten enthousiast door worden!🎉

Ga direct naar..

*Het genoemde online cursus aanbod en de prijzen zijn onder voorbehoud, deze kunnen zijn veranderd in de loop van de tijd.

** Dit artikel bevat affiliate partner links

1. The Body Coach

The Body Coach - homepage

Joe Wicks, beter bekend als the Body Coach, is een succesvolle Britse personal trainer en online voedingscoach.

Met meer dan 2 miljoen abonnees heeft hij een succesvol Youtube kanaal waar hij met regelmaat z’n workout video’s op deelt. Daarnaast is hij o.a. auteur van zijn bestseller boek ‘Lean in 15’ en heeft hij in samenwerking met BBC z’n eigen podcast.

The Body Coach - mobiel
Online cursus 'The 90 Day Plan'

Op zijn website biedt Joe 3 cursussen aan waarin hij zich focust op de ’90 Dagen Transformatie’. Het is geschikt voor iedereen die een gezonder, sterker, fitter en gelukkiger leven wilt. Well, count me in!

Cursus 1: 90 Day Plan
Cursus 2: Veggie 90 Day Plan, voor de vegetariërs onder ons
Cursus 3: Graduate Plan

Op basis van o.a. jouw lichaam, gezondheid, geschiedenis en lifestyle, creëren ze een persoonlijk maaltijdplan en geven hier heerlijke recepten bij voor 90 dagen. Verder krijg je o.a. workouts, online support van coaches en toegang tot een Facebook groep.

Het Graduate Plan is bedoeld voor degenen die de 90 Day Plan hebben voltooid en 3 maanden extra aan nieuwe recepten en workouts willen.

Zijn cursussen kan je voor een eenmalig bedrag kopen (£97) of in termijnen betalen (3x£42). Ook kan je kiezen voor een gift voucher, zodat je de cursus cadeau kan doen aan iemand.

Met zijn blog op de site geeft hij ondermeer nog meer waardevolle fitness tips en recepten om mensen te inspireren. En linkt hij naar de webshop waarin hij zijn eigen keukenlijn met o.a. pannen, keukentools en gadgets verkoopt!

2. Lazy Dancer Studio

Alessia Lugoboni is een professionele en enthousiaste balletdanseres die haar passie voor ballet wilt delen met anderen! Met haar online cursussen wilt ze ballet toegankelijk maken voor iedereen, niet alleen voor de elite zoals ze dat zelf zegt.

De workouts die ze anderen leert zijn op ballet geïnspireerd, en zijn voor iedereen bedoelt die geluk zoekt vanuit de comfort van hun eigen huis. Ze helpen je om kracht, discipline, balans, postuur en coördinatie op te bouwen. En uiteindelijk meer zelfvertrouwen te krijgen en een persoonlijke groei.

Lazy Dancer Studio - Swan Lake Program
Online Programma 'Het Zwanenmeer'

Alessia heeft een groot online cursus aanbod, waarin ze balletles en technieken geeft. Deze online programma’s zijn geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in ballet, van beginners tot professionele dansers.

Als je een abonnement neemt krijg je toegang tot de gehele video bibliotheek. Hierin staan diverse online video cursussen en series. Sommigen van deze cursussen bevatten PDF guides, maandkalenders en workout plans.

Je kan kiezen tussen een maandabonnement (vanaf $19/maand) of levenslang toegang tot de online bibliotheek ($997 eenmalig). Elke maand voegt ze hier nieuwe workout video’s aan toe. Daarnaast krijg je als exclusief lid eerder toegang tot de volledige Youtube playlist met nieuwe video’s, toegang tot een privé supportgroep met andere Lazy Dancers Members en ontvang je meer tips, Q&A, PDF’s en guides.

Voor degenen die meer geïnteresseerd zijn in specifieke balletlessen, zoals het ‘Swan Lake Programma’, ‘Beginner Ballet Course’ en de ‘Extension Series’, dan kan je ervoor kiezen om deze los te kopen.

Wat ook heel waardevol is, is dat ze sneakpeek video’s geeft van haar lessen, zodat je een idee hebt wat je kan verwachten als je lid wordt.

3. DOYOU

Doyou - online cursussen

DOYOU begon als een online yoga website, waar yoga, health en fitness experts hun kennis en inspiratie delen in de vorm van artikelen en video’s. Nu zijn ze een uitgegroeid tot een community met duizenden leden over de hele wereld.

Met meer dan honderden online videolessen en cursussen helpen ze anderen om gezonder, sterker en met zelfvertrouwen te leven.

Doyou - pop up free 30 day challenge
Je kan gratis meedoen met 'The 30 Day Yoga Challenge'

Ze bieden zowel gratis als betaalde videoseries en lessen aan. Het grote verschil met de betaalde videolessen is dat de gratis lessen korter zijn, en je alleen toegang hebt tot een kleine selectie online cursussen, challenges en docenten.

Wil je toegang tot de betaalde online cursussen?
Dan betaal je als premium member min. $10 per maand. Je krijgt dan toegang tot alle online cursussen, persoonlijke sessies, 40 coaches en docenten, langere workouts en geen advertenties in de video’s.

DOYOU is een volledige online community van experts en DOYOU leden die elkaar support geven. Als bezoeker heb je een goede verwachting van hun videolessen, door de introductie video’s en trailers die ze op hun site geven.

Ook kan je je gratis inschrijven voor ‘The 30 Day Yoga Challenge’ en delen ze veel blogartikelen met tips en inzichten op het gebied van yoga, gezondheid, slapen en mindfulness.

4. Elizabeth Rider

Elizabeth Rider - homepage Inner Circle

Elizabeth Rider begon een aantal jaren geleden met bloggen (op hobby niveau) en was daarnaast gezondheids- en voedingscoach.

Sinds ze begon met het creëren van online cursussen is haar (blog en coaching) business enorm gegroeid! Ze verdient nu succesvol met bloggen, verkoopt nu meer dan 12 online cursussen, is auteur van bestseller ‘The Health Habit’, spreker en coacht mensen als online business mentor.

Elizabeth Rider - Student login
Elizabeth biedt diverse online cursussen aan op het gebied van
gezondheid, voeding & lifestyle

Met haar cursussen helpt ze vrouwen die een gezonde en gelukkige lifestyle willen.

Ze biedt diverse online cursussen aan op het gebied van gezondheid, lifestyle, wellness en business. Een aantal populaire online cursussen van haar zijn: Clean Up Your Diet, The Health Habit Inner Circle, en The Wellness Business Bootcamp.

“ Met 1-op-1 coaching voelde het alsof ik mijzelf steeds herhaalde, en steeds dezelfde vragen beantwoordde. Dus ik heb alle vragen die mensen mij stelden gestopt in een online programma.”

-Elizabeth Rider

In haar cursus The Health Habit Inner Circle ontvang je ondermeer een 28 dagen programma, e-books, recepten, interviews met verschillende experts, e-mails, downloads, toegang tot de The Health Habit Inner Circle Facebook groep, en nog veel meer exclusieve content. Je kan je aanmelden tegen een eenmalige betaling van $247 of kan deze betalen in termijnen (3x $97), en krijgt dan levenslang toegang tot deze cursus.

Elizabeth Rider - pop up ebook recepten
E-mail opt-in voor het downloaden van haar receptenboek

Doordat ze verschillende online cursussen heeft, kan ze aan dezelfde doelgroep meerdere cursussen verkopen. Zo kan iemand die haar Detox Programma heeft gevolgd, ook mogelijk geïnteresseerd zijn in haar cursus ‘Hoe je een Gecertificeerde Gezondheidscoach wordt’. En wellicht geïnspireerd raken om ook de cursus ‘Het Opzetten van een Succesvolle Wellness Business’ te volgen!

Elizabeth maakt voor haar online cursus omgeving gebruik van de cursus software Thinkific. Op deze manier kan ze eenvoudig al haar online cursussen maken, beheren en delen met haar klanten, en haar bedrijf nog meer opschalen. In onze Thinkific rondleiding video kun je bekijken wat Thinkific is en wat je ermee kunt doen.

5. Dr Paul Lam Online Tai Chi Lessons

Online Tai Chi Lessons - homepage

Met zijn online cursussen helpt arts en tai chi expert Dr. Paul Lam mensen over de hele wereld om hun gezondheid, rust en welzijn te verbeteren met behulp van tai chi.

Hij biedt meer dan 20 verschillende online cursussen aan, die gericht zijn op specifieke gezondheidsklachten. Zo heeft hij programma’s voor tai chi voor revalidatie, geheugen, diabetes en osteoporose.

Online Tai Chi Lessons - aanbod online cursussen
Online Tai Chi Cursussen

Je kan ervoor kiezen om een cursus los te kopen, in bundels (van 2 of 3 cursussen) of de totale bundel waarin je toegang krijgt tot alle online cursussen.

Voor een losse cursus betaal je minimaal $19,95 per 2 maanden. De totale bundel kost $59,95 per 2 maanden. Je krijgt altijd toegang tot hun Tai Chi for Health Online Community, waarin je vragen kan stellen, en verhalen kan delen met andere tai chi studenten en experts. Elke maand voegen ze nieuwe exclusieve content zoals tai chi tips, inzichten, recepten en Q&A.

Alle lessen worden online gegeven door dr. Paul Lam en zijn team van tai chi experts. Het is heel krachtig dat ze met hun cursussen niche onderwerpen en problemen aanspreken die mensen ervaren, en waar ze vanaf willen. Ook de introductievideo’s geeft nieuwe klanten een duidelijk beeld van de inhoud en de manier van lesgeven, voordat ze zich inschrijven voor één van de programma’s.

6. Kayla Itsines

Kayla Itsines - homepage

Als je Bikini Body Guide of BBG zegt, dan zeg je Kayla Itsines!

Kayla is een populaire influencer in de fitness wereld, personal trainer en heeft een grote following aan (jonge, vrouwelijke) fans opgebouwd die graag sterk en zelfverzekerd willen zijn, en.. voor die gewilde bikini body willen gaan! 👙

Ze is dan ook heel goed in het opbouwen van een succesvolle online business en maakt hierbij gebruik van het maken en verkopen van haar digitale content. Op haar website kan je haar bekende Bikini Body Guides kopen: e-books met een 12 weken fitness programma, workouts, maaltijdplannen, workout plan en fitness instructies.

Kayla Itsines - ebooks
De Bikini Body Guides van Kayla Itsines

Aanvullend daarop verkoopt ze ook de H.E.L.P Nutrition Guide die zich meer richt op het geven van heerlijke recepten en voedingstips. Deze is ook te verkrijgen in de vegetarische editie.

Als nieuwe klant kan je eerst 7 dagen gratis de Bikini Body Guide uitproberen. Daarna kan je deze los kopen voor ongeveer $50 per stuk, of als bundel (samen met de H.E.L.P Nutrition Guide) voor $87.

Wil je echt BBG workout video’s volgen? Dan kan je haar fitness app SWEAT downloaden, die naast video’s ook o.a. een workout planner, recepten en toegang tot de community bevat.

Verder linkt haar cursus website ook naar haar webshop waarin ze fitness accessoires verkoopt. En heeft ze een actief blog waar ze klanten reviews, transformaties, recepten, fitness & lifestyle tips op deelt.

7. P.volve

Pvolve - streaming dienst online cursus aanbod

P.volve is een goed voorbeeld van een bedrijf dat zowel (fysieke) lessen op locatie aanbiedt, als online sportlessen!

In principe kan je kiezen uit 3 opties:

  • Online streaming aanbod met honderden workout video’s
  • Sportlessen in studio op fysieke locatie
  • 1-op-1 Training sessies met een personal trainer

Deze combinatie van offline en online aanbod die P.volve aanbiedt versterkt elkaar heel goed.

Zoals Les Mills On Demand oprichter, Peter Smith, al eerder zei, ‘Door leden digitaal toegang te geven tot online groepslessen zien sportscholen een grote toename in betrokkenheid en ledenretentie. En helpen on demand workouts hen om hun bereik uit te breiden en hun ledenbestand te laten groeien.’

Pvolve - abonnementen
3 Verschillende abonnementen van P.volve

Met hun online streaming aanbod focust P.volve zich op het geven van full body workout programma’s. Je kan eerst een gratis proefperiode van 14 dagen aangaan, zodat je de workouts kunt uitproberen.

Als je besluit om een abonnement te nemen, dan kan je kiezen uit 3 opties. Namelijk 1 maand, 6 maanden of een 1 jaar abonnement (vanaf $13/maand). Je krijgt dan toegang tot meer dan 200 workout video’s, waaraan ze elke week nieuwe video’s toevoegen. Je ontvangt een persoonlijk plan aanpak (gebaseerd op jouw doelen), recepten video’s en wekelijkse e-mails met fitness tips.

Ze stimuleren klanten om een 6 maanden of 1 jaar abonnement af te nemen, door ze het 21-recipe nutrition e-book er gratis bij te geven.

Verder trekken ze meer website bezoekers aan door middel van hun blog, waarin ze fitness, lifestyle en voedingstips, en klanten reviews delen.

Onderdeel van hun P.volve business plan is dat ze ook fitness materialen en accessoires verkopen in hun webwinkel, die natuurlijk perfect zijn voor de thuis workouts!

8. Fit Body with Anna Victoria

Anna Victoria - guides

Anna Victoria is een succesvolle fitness influencer. Sinds 2015 helpt ze duizenden vrouwen over de wereld om hun fitness doelen te bereiken, en hun mentale, emotionele en fysieke gezondheid te verbeteren.

Ze focust zich vooral op het geven van HIIT en krachttraining workouts en het geven van fitness- en voedingstips.

Anna Victoria - guides voorbeeld
De Fit Body Guide van Anna Victoria

Haar digitale fitness aanbod bestaat uit 3 fitness guides die ze los verkoopt, maar ook als bundel pakket. De guides bevatten workouts, 12 weken maaltijdplan en online community support.

Naast de e-books heeft ze ook haar eigen Fit Body App, met verschillende workout programma’s & challenges, maaltijdplanner, macro calculator, kalender enzovoort. Met haar blog en FBG nieuwsbrief deelt ze nog meer fitness en voedingstips.

Inmiddels heeft ze met haar digitale workouts een grote Fit Body community opgebouwd met enthousiast loyale fans die elkaar inspireren!

9. Doc Jen Fit

Doc Jen Fit - homepage

Jen Esquer is, zoals ze haar noemen, een ‘fysiotherapeut influencer’ en heeft in verschillende fitness tijdschriften gestaan zoals Shape Magazine, Men’s Fitness en Muscle and Fitness.

Tijdens haar studie en carrière heeft ze veel kennis en ervaring opgedaan op het gebied van o.a. kinesiologie, fysiotherapie, sporttherapie en revalidatie.

Nu heeft ze zich ontwikkeld tot dé sport en mobiliteit expert, en geeft ze naast prive sporttherapie, workshops en presentaties ook online programma’s.

De online cursussen van Jason Yee

Eén van haar populairste programma’s is The Mobility Method. Hiermee wilt ze anderen helpen hun pijn te verlichten, blessures te voorkomen en hun beweging te verbeteren met maar 10 minuten per dag. Voor moeders tot atleten.

Met The Mobility Method cursus krijg je: meer dan 60 instructie video’s (zoals heup, rug en nek mobiliteit), zelfevaluatie tool, voortgangstracker, toegang tot een prive FB groep, support van haar en extra bonussen, zoals guides, oefeningen en mini cursussen die jou helpen om pijn en stress te verminderen. Dit totale programma kost eenmalig $149

Naast deze signature cursus heeft Jen ook een kleinere cursus, The Handstand Program. En zoals de naam al doet vermoeden, leert ze je hierin hoe je binnen 6 weken een perfecte handstand met veel zelfvertrouwen kan uitvoeren. Deze cursus kost eenmalig $29,90 en je krijgt hier 6 modules voor.

Zo zie je maar dat niet alle cursussen niet groot hoeven te zijn, maar dat je ook mini cursussen kan maken.

Alle cursussen van Jen zijn met Thinkific cursus software gemaakt. Bekijk hier onze Thinkific rondleiding video om te zien hoe jij dit ook kan gebruiken voor jouw online cursussen en trainingen.

10. The House of Yoga

The House of Yoga - homepage 3

The House of Yoga is een online yoga school, gecreëerd door een groep van gepassioneerde yogi’s, spirituele denkers, schrijvers, reizigers en free spirits.

Naast dat ze een digitaal platform hebben geven ze ook fysieke lessen in hun yoga scholen op 2 locaties, namelijk in Amsterdam en Den Haag.

Hun website straalt rust en authenticiteit uit, wat goed aansluit op hun online cursus aanbod. De focus van hun digitale content is vooral het aanbieden van verschillende soorten yogalessen, meditatie oefeningen, en wijsheidsleringen.

The House of Yoga - cursus aanbod
Online cursussen van The House of Yoga

De verschillende cursussen en programma’s worden gegeven door gekwalificeerde yoga docenten en zijn gericht op een specifiek doel of onderwerp. Zo is er de Yoga Beginnerscursus, de Stress Relief cursus en een 10 Daagse Meditatie Programma.

De House of Yoga is een lidmaatschap site.

Als speciale actie krijg je de 1e maand onbeperkte toegang tot alle video’s en digitale content, voor maar €1. Daarna kan je kiezen uit een maandabonnement (€9,99) of een 6 maanden abonnement (nog geen €50)

Verder hebben ze een nieuwsbrief waar je je voor kan aanmelden, hebben ze een inspirerend online magazine (blog) en delen ze trailers en sneakpeeks van hun online lessen zodat je kan ontdekken of het wat voor je is!

“ Onze missie is om authentieke yoga lessen en methoden voor iedereen toegankelijk te maken, ongeacht iemands ervaring, geografische locatie of achtergrond. Of je nu een beginner of een ervaren beoefenaar bent, dit is de plek voor echte en authentieke yoga - voor alle niveaus”

-House of Yoga

11. PIIT28 van Cassey Ho

PIIT28 - homepage

Cassey Ho is een gecertificeerde yoga en fitness instructeur en oprichter van het populaire platform Blogilates en bijbehorend YouTube kanaal. Ook heeft ze het bekende POP Pilates workout gecreëerd en heeft ze haar eigen webwinkel met yoga kleding, matjes en accessoires.

Eén van haar andere succesvolle workout programma’s is PIIT28, wat staat voor Pilates Intense Interval Training. Dit is een pilates workout gecombineerd met HIIT training.

PIIT28 - cursus bundels
De verschillende PIIT28 e-books en bundels

Cassey biedt verschillende PIIT28 cursussen aan:

  • PIIT28 Trainer Certification Workshop: Voor mensen die zelf een gecertificeerde PIIT18 trainer willen worden. Deze cursus bevat een digitaal e-book, video training cursus, templates, playlists, toegang tot complete video bibliotheek met workout video’s, uploaden van eigen video ter beoordeling, online examen en het ontvangen van een certificaat.
  • PIIT28: een 28 Dagen Programma, inclusief o.a. e-book, workout video’s, trainingsschema, printable workouts, en levenslang toegang tot de PIIT28 portal
  • 28 Day Reset: een digitaal kookboek met o.a. maaltijdplanner, recepten en boodschappenlijstjes
  • Verschillende bundels: Zo heb je de PIIT29 Power Pack (bundel met PIIT18 versie 1-3), de Transformation Pack en Transformation Pack Vegan

Wil je ook certificaten en online examens voor jouw studenten kunnen aanmaken? In Thinkific is dit één van de vele opties om dit eenvoudig te doen. We bespreken die mogelijkheid in onze Thinkific rondleiding video.

12. Widerstrong

Widerstrong - cursus aanbod

Als je het Amerikaanse tv-programma ‘The Biggest Loser’ weleens heb gezien, dan herken je haar misschien! Fitness expert en personal trainer Jen Widerstrom hielp hierin de kandidaten om hun fitnessdoelen te behalen en af te vallen.

Daarnaast heeft ze een carrière opgebouwd als celebrity trainer en is ze auteur van de bestseller ‘Diet right for your personality type’.

Widerstrong optin
Aanbieding: 15% korting op cursus aankoop

Met al haar kennis en ervaringen heeft ze ook verschillende online fitness programma’s gecreëerd. Een aantal van haar online programma’s zijn ‘Fit in 20’, ‘Back Pocket Body’ en ‘Carb Cycling Challenge’.

Voor een eenmalige prijs krijg je toegang tot de digitale content, en ontvang je o.a. recepten, workout programma’s, e-coaching en wekelijkse ondersteunende e-mails.

Naast haar online cursussen biedt ze ook toegang tot een app aan, in de vorm van maandelijkse lidmaatschap. Hierin deelt ze dagelijkse trainingssessies, krijg je feedback op je vooruitgang, ben je direct in contact met één van de coaches en heb je support van de community van coaches en andere studenten.

13. PJF Performance

PJFPerformance - cursus Vertcode

Paul Fabritz ontwikkelt online trainingsprogramma’s die gebaseerd zijn op wetenschappelijke studies, speciaal voor atleten en basketballers.

Met het trainen van meer dan 50 NBS spelers en andere professionele atleten, staat Paul voornamelijk bekend om zijn ‘vertical jumps’. Hij heeft dan ook een eigen training locatie waarin hij met zijn klanten traint en zijn video’s opneemt.

PJFPerformance - cursus aanbod
De online cursusen 'The Vert Code' en 'The Vert Code Elite'

Zijn specialisatie in vertical jumps heeft geleid tot het maken van een aantal online cursussen, die erg populair zijn onder de doelgroep:

  • The Vert Code (voor beginner, geen materialen nodig)
  • The Vert Code Elite (voor geavanceerde sporter, gewichten nodig)
  • Elite Ball Handling System

Als student kan je inloggen via de website of hun app. In deze cursussen deelt hij
dagelijkse workouts, video demonstraties, diverse tutorials, gidsen en technieken.

Daarnaast heeft hij ook speciaal voor sportcoaches en personal trainers de cursus ‘EdgeU’ gecreëerd. In deze online cursus omgeving krijg je toegang tot presentaties, video’s, demonstraties, discussies, onderzoek reviews, boekenclub, artikelen en support.

De prijzen variëren per cursus. Zo kost het 3 maanden programma ‘The Vert Code’ eenmalig $85. En betaal je voor andere cursussen een maand- of jaarabonnement, bv. $27,95 per maand.

Op de website vind je naast zijn cursus aanbod ook demonstratie video’s, en links naar zijn eigen podcast en kleding webwinkel.

14. Hooplovers

Hooplovers - homepage

Wie had gedacht dat je met een specifieke sport en passie een succesvolle online cursus business kon opbouwen?

Deanne Love was altijd lerares geweest en noemt zichzelf nu fulltime hoelahoeper! Met haar online platform hooplovers.tv heeft ze een community ontwikkeld van enthousiaste vrouwen die door middel van hoelahoepen de wereld van art en dans ontdekken en hier volop van genieten.

Hooplovers - cursus aanbod
Het online cursus aanbod van Hooplovers

Deanna biedt op haar cursus website een grote collectie aan online cursussen aan.

Een deel daarvan zijn gratis tutorials en challenges, zoals de ’21 Day Shoulder Hooping Challenge’, of de ‘7 Day Waist Hooping’ cursus.

Daarnaast verkoopt ze ook veel betaalde online cursussen, waarvan de prijzen variëren tussen de $37 (losse Hoop lessen) en $397 (Hoop Love Coach Training).

Zo heb je het 28 Dagen Starterspakket, dat o.a. videolessen, tutorials, tricklist, challenges, dans choreografie en printables bevat. Maar verkoopt ze ook verschillende cursussen in een bundel, zoals de Hoop Flow classes seizoenen 1 t/m 7.

De Hoop Love Coach Training is bedoeld voor mensen die hoelahoep docent willen worden. Naast de lessen krijg je ondermeer een certificaat, community support en kan je affiliate partner worden, waarbij je commissie krijgt voor het promoten van Hoop Lovers.

De cursussen van Hooplovers worden gemaakt en verkocht met de Thinkific software. Als je daar meer over wilt weten dan kun je onze Thinkific rondleiding video bekijken.

“ Als je een idee hebt, en je hebt een publiek, of je kan meer mensen bereiken met jouw idee, wacht dan niet af. Als ik niets van mijn ideeën en content zou publiceren, als ik mijn cursussen niet had gemaakt, zou ik die feedback niet hebben gehad. Begin gewoon nu.”

-Deanne Love

15. Caravan Wellness

Caravan Welness - homepage

De makers van Caravan Wellness streven naar een wereld waarin iedereen eenvoudig toegang heeft tot de beste technieken, oefeningen en rituelen voor een gezond, fit, productief & gelukkig leven, ongeacht je leeftijd, inkomen of locatie!

Met het aanbieden van meer dan 250 online lessen en cursussen willen ze hieraan bijdragen. Inmiddels hebben ze een grote community opgebouwd van loyale, enthousiaste Caravan leden die met regelmaat hun cursussen volgen.

De focus van hun lessen is dat ze snel en effectief zijn. De gemiddelde les duurt dan ook 10 minuten, waarbij video’s variëren van 2 tot 12 minuten. Op deze manier kan je als student elke dag een oefening of ritueel doen, en elke dag bouwen aan een gelukkiger leven.

Caravan Welness - cursus aanbod 2
Online cursus aanbod van Caravan Wellness

Zo hebben ze video’s op het gebied van: meditatie, yoga mindful eating, relaties, productiviteit, verminderen van stress, krachttraining, beter slapen, brainpower en mentale training.

Een aantal voorbeelden van cursussen zijn: 5 Days to Boost Immunity, College Student Mindfulness, 10 Minutes Mantra Meditation.

Als je wilt meedoen, kan je eerst 7 dagen een gratis proefperiode uitproberen. Daarna kan je kiezen voor een maand- of jaarabonnement ($19,99 per maand / $99,99 per jaar). Je krijgt dan levenslang toegang tot alle online cursussen en video’s.

Naast hun online cursus platform organiseert Caravan Wellness ook evenementen, workshops en presentaties op locaties. Een mooie combinatie om ook daar jouw community van fans en leden bij elkaar te brengen!

Wat ook een sterke marketingstrategie van ze is, is dat ze een referral programma aanbieden. Je wordt dan een Caravan Wellness ambassadeur en krijgt in ruil voor het aanleveren van leads, korting op jouw abonnement en extra goodies en bonussen. Op deze manier komen de online cursussen van Caravan Wellness onder de aandacht van steeds meer mensen en bereiken ze meer potentiele leden, wat natuurlijk geweldig is!

Zelf een Fitness of Health online cursus opzetten?

Als je al dit geweldig cursus aanbod ziet, krijg je dan ook geen zin om gave online cursussen voor jouw klanten en leden te maken?

Het goede nieuws is dat dit kan!

Ontdek de 3 stappen die nodig zijn om een online fitness cursus aan te bieden of download onze Online Cursus Starter Kit zodat je de 1e stappen maakt naar een succesvolle online cursus!

Ga direct aan de slag!

Creëer jouw succesvolle Online Cursus

Kickstart je online cursus avontuur en ontvang binnen een paar minuten gratis toegang tot onze Online Cursus Starter Kit!
Online Cursus Starter Kit van Boterham.nl
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker