Inspiratie

13 Succesvolle Online Cursussen van Coaches & Leraren

Voorbeelden van coaches & leraren die succesvol zijn met hun online coaching en lessen

vrouw coach neemt video op videoles

Nadine Atmo

Als coach of leraar is het geven van online lessen en coaching één van de oplossingen om jouw onderneming verder uit te breiden, waardoor je meer mensen kunt helpen en meer kunt verdienen.

Je kan dit combineren met 1 op 1 live coaching en andere services, of compleet digitaal gaan waardoor je je business nog meer kunt opschalen!

Ontdek wat voor online cursussen en digitale lessen jij kunt ontwikkelen en geven met deze 13 inspirerende voorbeelden van andere succesvolle coaches en leraren! En wordt op deze manier dé go to persoon en expert binnen jouw vakgebied waar ze als eerste naar toe hollen 😃

Ga direct naar..

*Het genoemde online cursus aanbod en de prijzen van deze voorbeelden zijn onder voorbehoud, deze kunnen zijn veranderd in de loop van de tijd.

** Dit artikel bevat affiliate partner links

1. Succes & Business Coach - Michael Hyatt

Wil je een betere balans tussen je werk en privéleven? Dan is Michael Hyatt de expert en coach die jou hierbij kan helpen!

Hyatt is een bekende en succesvolle Amerikaanse business coach en ondernemer. In zijn carrière heeft hij al meer dan 1 miljoen ondernemers en mensen in leidinggevende functies geholpen succes te behalen in zowel hun werk als privéleven.

Naast het runnen van zijn leadership development bedrijf Michael Hyatt & Company, heeft hij ook 5 internationale bestsellers geschreven en is hij erg actief in zowel online als live coaching.

Zo biedt hij verschillende online cursussen aan, heeft hij z’n eigen podcast, verkoopt hij planners (in z’n eigen webshop) en kan je zijn wekelijkse nieuwsbrief ‘The Quick Win’ ontvangen.

Al deze services en digitale producten zijn gericht om mensen te helpen met het verbeteren van hun productiviteit, goal setting en leadership.

Een aantal van zijn online cursussen zijn:

 • The Focused Leader – Banish overwhelm and focus your leadership
 • 5 Days to Your Best Year Ever – Set Goals and Actually Accomplish Them
 • Free to Focus – Achieve More by Doing Less
 • Get Published – A Proven Plan to Help You Beat the Odds, Become a Published Author, and Have the Impact You Were Made For
Online cursus voorbeeld: 'Make This Your Best Year Ever'

Eén van zijn populairste online cursussen is de online cursus ‘5 Days to Your Best Year Ever’. Hierin leer je de technieken en tools om er het beste jaar ooit van te maken en je grootste doelen te bereiken.

Eén van de opvallendste dingen hierbij is dat de cursus in principe maar uit 5 video’s bestaat! (Naast een audio versie, werkboek en actieplan wat je krijgt)

De cursus kost eenmalig $297, en als je wilt kan je in 3 termijnen betalen (3x $96).

Zo zie je maar dat een cursus helemaal niet groot of uitgebreid hoeft te zijn om succesvol te zijn. Het gaat om het resultaat, hoe groot de (positieve) transformatie is die klanten krijgen en dat ze geweldige resultaten ervaren voor zichzelf!

2. Voedingscoach - Jessica Sepel

Als klinische voedingsdeskundige helpt de Australische Jessica Sepel vrouwen over de hele wereld om op een natuurlijke en gezond manier voor hun lichaam te zorgen.

In plaats van dat je je focust op (streng) diëten om je beter te voelen, leert zij jou om meer zelfvertrouwen te krijgen, en een positieve relatie te creeren met eten en je lichaam. En dat allemaal op een gezonde en lekkere manier, zodat je een goede balans vindt tussen gezond eten en fitness.

Om haar missie te bereiken heeft zij haar bedrijf JSHealth opgezet, waaronder meerdere producten en services vallen, zoals de JSHealth App, JSHealth Vitamins en de JSHealth Program.

8-Weekse programma 'JSHealth Program'

In dit 8 weekse online programma geeft ze je de strategieën en tools voor een gelukkig, gezond en gebalanceerd leven.

Je ontvangt onder andere:

 • instructievideo’s met tips van Jessica
 • kook- en recepten video’s (ook voor vegetariërs en veganisten)
 • advies over emotioneel eten
 • wekelijkse lifestyle planners met actiepunten
 • diverse PDF’s (boodschappenlijstjes, recepten)
 • toegang tot het ledenforum met allemaal like minded vrouwen!

De cursus kost $149 en je krijgt levenslang toegang en support.

Om meer content te delen en website bezoekers aan te trekken schrijft ze ook waardevolle blogartikelen met tips, recepten en lifestyle guides. Ook heeft ze 3 boeken geschreven over het creëren van een gezonde lifestyle.

E-mail optin voorbeeld: korting op de cursus JSHealth Program

Om haar JSHealth Program te promoten geeft ze 20% korting op de cursus, wanneer je je inschrijft voor haar nieuwsbrief.

3. Brain Training Coach - Jonathan Levi

Vroeger als kind kampte Jonathan Levi met leerproblemen. Hierdoor had hij weinig zelfvertrouwen en resulteerde dat op latere leeftijd in depressieve gevoelens.

Dit is de tijd dat Jonathan begon met personal development. Met de kennis en ervaringen die hij opdeed begon hij anderen te helpen om hun obstakels te overwinnen, zodat ze de persoon werden die ze wilden zijn.

In het begin zette hij online cursussen op als een bijverdienste: hij maakt zijn eerste online cursus over snel leren en geheugentraining, omdat hij daar veel van af wist.

Tegenwoordig heeft Jonathan verschillende rollen, waaronder auteur, TEDx spreker, podcast host, ondernemer, memory expert, en online educatie expert.

Met zijn online leerplatform ‘Superhuman Academy’ biedt hij 12 cursussen aan die anderen helpen om hun productiviteit, lifestyle en persoonlijke financiën te verbeteren voor een welvarender en gelukkiger leven. Hij heeft momenteel meer dan 120000 studenten.

Masterclass 'Become a Superlearner'

Eén van zijn populairste cursussen is de Masterclass: Become a Superlearner, Improve Your Reading Speed & Memory By 320% In Only 30 Minutes a Day

Hierin leert Jonathan jou technieken voor snellezen en het geheugen te trainen, en uiteindelijk een superlearner wordt!

De online cursus duurt 10 weken, en bevat meer dan 14 uur aan videolessen. Daarnaast ontvang je o.a:

 • worksheets
 • support van andere docenten in het vak
 • verschillende bonussen, zoals expert trainingsvideo’s en een Linkedin certificaat

Je kan eenmalig $997 betalen om levenslang toegang te krijgen tot de cursus. Of je kiest voor een lidmaatschap, waarbij je $42 per maand betaald en toegang krijgt tot de gehele Superhuman Academy cursussen bibliotheek.

Udemy vs. Thinkific

Jonathan verkocht in het begin zijn online cursussen via de online cursus marktplaats Udemy. Dit is een platform waar je als cursusmaker jouw cursus op kan aanbieden, tegen een percentage dat je ook afstaan aan Udemy zelf.

Als beginnende cursusmaker zonder nog enige bekendheid voor de cursus kan dit een voordeel zijn. Maar Jonathan merkte al snel dat hier ook beperkingen aan zaten. Zo kon je niet je eigen prijs bepalen of je eigen brandstijl neerzetten. Het resultaat was dat hij soms wel 50% van zijn inkomsten moest afstaan aan het platform.

Daarop besloot hij om zijn eigen cursus website te hosten. Hij gebruikt hiervoor de software Thinkific. Op deze manier heeft hij zelf controle over zijn eigen branding, cursus inhoud en cursus prijs! Als je meer over Thinkific wil weten dan kun je daar onze Thinkific rondleiding voor bekijken.

4. Docent Coach - Anna DiGilio

Anna is een gepassioneerde lerares uit New York. Ze heeft 23 jaar lesgegeven op een basisschool. En nog altijd geniet ze ervan om op een leuke manier les te geven en haar leerlingen te helpen op het gebied van lezen en rekenen.

Vanuit haar passie is ze haar eigen online cursus website gestart. Inmiddels heeft ze een groot aanbod aan digitaal content ontwikkeld voor andere leraren en docenten, zoals online cursussen, losse trainingsvideo’s, workshops, e-books, curriculums, templates, flipbooks.

Als leraar kan je dit online materiaal gebruiken om gestructureerder en georganiseerder te werken, een betere planning te hebben, en zelfvertrouwen en rust te krijgen om goed les te geven.

Denk bijvoorbeeld aan haar ‘Perfect Planbook’, templates die je kan downloaden om je eigen digitale lessen vorm te geven.

De online programma's van Simply Skilled Teaching

Twee van haar ‘online professional development’ cursussen zijn:

 • Guided Readers
 • Guided Math that Works

De Guided Readers is een compleet programma voor leraren van groep 5. Hierin krijgen ze de nodige instructies & tools krijgen voor het geven van goede leeslessen zodat hun leerlingen geweldige resultaten behalen. Of je nou op afstand lesgeeft of in de klas.

Als je de cursus aanschaft krijg je:

 • toegang tot een hele bibliotheek aan digitale boeken voor verschillende niveau’s
 • instructievideo’s
 • lesplannen
 • teaching tools
 • quizzen
 • toegang tot de Digital Interactive Reader om audioboeken af te luisteren en het eigen lezen op te nemen en af te spelen

Voor de Guided Readers kan je kiezen uit 4 verschillende prijsopties, afhankelijk van de hoeveelheid digitale content die je wilt ontvangen: Een jaarlijkse lidmaatschap ($99 – $167) of $20 per maand.

De workshop Guided Reading that Works is geschikt voor leraren van de kleuterschool t/m de basisschool die hulp en begeleiding willen bij het geven van rekenlessen. Anna verkoopt deze workshop als 2 verschillende licenties, namelijk een Individual Teacher licentie van $97 eenmalig, bedoeld voor 1 leraar. En een School/District Teacher licentie van $79 p.p. eenmalig, geschikt voor 5 of meer personen.

Als je de licentie hebt aangeschaft ontvang je ondermeer:

 • 5 modules met instructievideo’s
 • behind-the-scenes video’s
 • opdrachten
 • downloadable PDF’s
 • worksheets
 • printables
 • diverse bonussen, zoals een interactieve math teaching tool en vocabulary word cards.
De verschillende digitale producten van Simply Skilled Teaching

Naast deze 2 grotere online cursussen heeft ze dus meerdere kleinere digitale producten. Een deel daarvan is gratis te downloaden en anderen zijn tegen betaling.

Ook op YouTube deelt ze veel trainingvideo’s, waarin ze je technieken leert om beter les te geven in kleine groepen. Hierdoor krijgt ze nog meer naamsbekendheid voor haar merk, de online cursussen en al haar andere digitale producten!

5. Life Coach - Gabby Bernstein

Als je Oprah als buddy hebt dan weet je dat je succesvol bent! Gabby Bernstein is bestseller auteur, spreker, meditatie en yoga docent en spiritueel life coach.

Met haar content gaat ze in op onderwerpen zoals spirituele wijsheden, meditatie oefeningen, elimineren van blokkades, positieve affirmaties, visualisaties, het overwinnen van angsten en het veranderen van percepties.

Haar doel is om jou de tools, inzichten en inspiratie te geven om jouw eigen dromen waar te maken, en gelukkig te zijn. Yess, we’re here for it!

In de loop der jaren heeft ze veel online cursussen en programma’s ontwikkeld om anderen te kunnen coachen op spiritueel gebied.

Zo kan je je gratis inschrijven voor haar meditaties. En wilt ze op deze manier meditatie voor iedereen beschikbaar en makkelijk maken.

Daarnaast kan je zowel gratis als betaalde online challenges, workshops en cursussen van haar volgen. De online cursussen zijn vaak opname video’s van haar live events, die ze ook regelmatig organiseert. Ze coacht jou op het gebied van relaties, werk, meditatie, voeding, lichaam en nog veel meer.

Een greep uit haar online cursus aanbod is:

 • 21-daagse Meditation Challenge
 • Finally Full – How to have a Healthy Spiritual Relationship with Food
 • The Judgement Detox Digital Course – Release Judgement and Make Peace Your Daily Routine
 • The Universe Has Your Back Meditation Workshop
 • Spirit Junkie Masterclass
 • Miracle Membership

De challenges kan je gratis volgen, een workshop kost $20, en andere online cursussen verkoopt ze tussen $50 en $1000.

Online cursus 'The Miracle Membership'

Haar signature cursus, en tevens een lidmaatschap cursus, is de Miracle Membership.

Een student van haar beschrijft de cursus: ‘Alsof je Gabby als personal coach krijgt.’. En dat is natuurlijk een geweldig compliment! Op deze manier kan ze meerdere studenten tegelijkertijd helpen om spiritueel te groeien, zonder dat haar veel extra tijd of geld kost.

Online kan ze goed in contact blijven met haar community van studenten. En of je nou nieuw bent of wel al ervaring hebt met spiritualiteit, iedereen kan zich aanmelden.

Als je lid bent dan neem je een maandelijks abonnement af. En in ruil daarvoor krijg je toegang tot:

 • maandelijkse mantra’s
 • meditaties
 • podcast met spirituele oefeningen
 • persoonlijke groei tools
 • online groepscoaching
 • inspiratie video’s
 • e-mail ondersteuning
 • toegang tot de hele content bibliotheek
 • extra bonussen.

Naast haar Membership Miracle cursus, zijn ook haar andere digitale content een succes. Zoals de ‘Spirit Junkie Masterclass’, waarin je je eigen krachten en talenten ontdekt zodat je een leven en business creëert dat bij jou past en jou gelukkig maakt.

Verder heeft ze een bijpassende Spirit Junkie App, zodat je elke dag een positieve affirmatie ontvangt op je mobiel. En blijft ze continu nieuwe digitale content produceren, zoals haar nieuwste audiobook ‘You Are The Guru’.

Online Tai Chi Cursussen

Met haar gratis lead magnet, een 3-delige mini cursus, promoot ze haar online cursussen en bouwt ze tegelijkertijd een waardevolle e-maillijst op met potentiële klanten.

6. Zangdocent en Vocal Coach - Ken Tamplin

Het aanbieden van online vocal coaching of zangcoaching kan een goede strategie zijn om op een laagdrempelige en betaalbare manier studenten te helpen beter te zingen!

Dit is ook een van de redenen dat Ken Tamplin, een professionele zanger, producer en coach uit Amerika, zijn Ken Tamplin Vocal Academy heeft opgezet.

Vroeger heeft Ken zelf in een aantal bekende bands gezongen, en coacht hij momenteel ook finalisten van zangcompetities. Gezien zijn populariteit en reputatie als zangcoach kan hij vrij hoge tarieven vragen. Een persoonlijke Master Singing Class van hem kost je dan ook $15000! Je zit dan wel in Ken’s fancy studio op Hawaii, dat dan weer wel. 😀🌴

Om zijn lessen beschikbaar en betaalbaar te maken biedt hij in zijn academy diverse online cursussen aan. Deze zijn geschikt voor zowel beginnende als professionele zangers. Je krijgt naast de cursus ook toegang tot een forum en community waarin je feedback van andere zangers kunt krijgen, wat ook heel waardevol is!

Online cursus van de Ken Tamplin Vocal Academy

Ken’s signature cursus is ‘How To Sing Better Than Anyone Else 2.0′. Hierbij kan je kiezen uit 3 cursus/prijs opties: The Course, The Course + Pro Packs, of de Gold Bundle. Hoe meer je krijgt, hoe meer het kost. De prijzen variëren vanaf $229 tot 1239.

In zijn online shop biedt hij ook andere (kleinere) digitale cursussen aan, waaronder de cursus ‘Voice Repair – how to repair your voice from home’. Bij deze cursus ontvang je 14 videolessen, 8 core audio oefeningen, en een bonusvideo.

Naast dat hij inkomsten verdient uit zijn online cursussen, blijft hij 1 op 1 zangcoaching geven. En dat kan dus live (in zijn studio in Hawaii of Los Angeles) of via de webcam.

7. Wiskunde Leraar - Dr. Po-Shen Loh

Online cursussen en programma’s zijn natuurlijk perfect voor docenten die ook online lessen willen geven.

Dr. Po-Shen Loh is een gepassioneerde wiskundige die met zijn online wiskunde cursus Daily Challenge brugklas leerlingen helpt om op een interessante en leuke manier wiskunde te leren!

Naast dat hij lesgeeft op de universiteit is hij ook spreker, ondernemer en coach van het USA team dat deelneemt aan de jaarlijkse wiskundewedstrijd voor middelbare scholieren, de Internationale Wiskunde Olympiade.

Voor het maken van zijn wiskunde cursussen was hij vooral geïnspireerd door game shows en video games. En zocht hij naar een methode om leerlingen te leren hoe zij wiskundige problemen kunnen benaderen met een nieuwe mindset. Zodat ze anders tegen dit soort problemen en situaties aan kijken, en er plezier in hebben.

“ Met een 1e online test cursus wilde ik testen waar er vraag naar was. Op basis van onze eerste beoordelingen was er een enorme behoefte aan dit soort leren. ”

-Dr. Po-Shen Loh

Online lessen geven is voor hem perfect, omdat studenten dan zelf kunnen nadenken over het probleem en zich kunnen focussen, in plaats van dat ze werden gestoord of beïnvloed door andere leerlingen in de klas.

De cursusmodules van de Daily Challenge, ook per module te koop

Zijn doel met de Daily Challenge cursus is om het beste (Engelstalige) online wiskunde programma in de wereld te hebben, en zijn studenten een geweldige en leuke ervaring te bieden.

Inmiddels heeft dr. Loh al duizenden studenten in meer dan 30 landen geholpen, door middel van zijn cursus.

De cursus bevat 6 modules (0 t/m 5), waarin je 16 dag challenges ontvangt en 4 week challenges. Hij geeft aan dat je de de cursus in principe in één maand kan afronden, als je dat zou willen. Het mooie van online cursussen is natuurlijk dat als student zelf het tempo kan bepalen.

Om een goede keuze te maken voordat je de cursus aanschaft, kan je eerst een gratis demo aanvragen (Demo Pack). Hierin krijg je toegang tot de 1e dagles van elke module. Zo heb je een beeld van dr. Loh zijn leerstijl en of de cursus wat voor jou is.

Verder kan je de Daily Challenge in z’n geheel, per module of per bundel kopen:

 • Per module (Module 1 t/m 5) betaal je $149 per stuk
 • Per bundel kan je kiezen uit:
   • Beginner booster pack (Module 0+1 voor $298)
   • Algebra Booster Pack (Module 1+4 voor $298)
   • Competition Booster Pack (Module 2+3+5 voor $447)
De syllabus van Module 0 Dag 1

Op de salespage van de cursus vind je de syllabus voor die betreffende module, die je als PDF kunt downloaden. Hierin staat een overzicht van de dag challenge onderwerpen en de geschatte studietijd, die je in die module krijgt.

Als je de cursus koopt ontvang je onder andere: interactieve video’s met embedded vragen, examens, rapport, 1 jaar support van Loh en zijn team, en toegang tot het forum.

Online cursus software

Dr. Loh’s cursus platform is gemaakt met Thinkific. Dat is software waar wij ook onze cursusomgeving mee maken.

Hij heeft hiervoor gekozen vanwege de snelle upload tijd, snelle laadtijd, een intuïtieve en gebruiksvriendelijke interface voor zijn studenten, en het eenvoudig kunnen opschalen van zijn cursussen en online business.

Daarnaast vindt hij de moderne design templates en het kunnen personaliseren en integreren van het Thinkific cursus platform met zijn bestaande site en brand heel handig.

In onze Thinkific rondleiding video kun je bekijken of Thinkific ook voor jou waardevol kan zijn om jouw cursusomgeving mee te realiseren. 

8. Instagram Coach - Jera Foster-Fell

Jera heeft in haar carrière verschillende dingen gedaan. Ze begon met grafisch ontwerpen, werd toen SoulCycle instructor (hét spinning party concept uit Amerika), content creator en groeide op een gegeven moment uit tot influencer op Instagram.

In een paar jaar tijd wist ze naar meer dan 170.000 Instagram volgers te gaan. Nu heeft ze haar ervaring en kennis gestopt in haar signature cursus ‘The Social Media Saloon’, een 12 weekse coaching programma voor ondernemers en content creators die meer resultaten willen met Instagram.

Jera werkt nu als een succesvolle Instagram coach en is door Yahoo Finance uitgeroepen tot één van de top social media coaches van 2020!

Jera helpt haar klanten met het verbeteren van hun Instagram

In de Social Media Saloon cursus leert ze anderen hoe ze hun eigen online personal brand online kunnen versterken, de strategieën en tips om een loyale en betrokken community van fans en klanten op te bouwen, en geeft ze de stappen om Instagram als waardevolle tool voor je business te gebruiken.

Wanneer je je inschrijft krijg je levenslang toegang tot de cursus. Je ontvangt hierbij:

 • dagelijks support
 • wekelijkse groep coaching calls met Jera
 • opdrachten
 • PDF’s
 • worksheets
 • coaching calls met andere social media experts
 • toegang tot de Facebook community

De cursus is niet altijd open, maar heeft meerdere startdata. Als je geïnteresseerd bent dien je eerst een aanvraag in, zodat ze kan beoordelen of je een geschikte kandidaat bent en zo ja, dan plant ze een 20 minuten call met je in.

9. Budget coach - Clarissa Moore

Clarissa is dé Budget Queen, zoals ze zichzelf noemt!

Doordat haar moeder vroeger twee banen had en hard moest werken, raakte Clarissa gemotiveerd om zelf goed te worden in budgetteren en sparen. En ze werd hier zo goed in, dat ze zelfs anderen begon te helpen met hun financiën.

Op latere leeftijd ging ze bij een bank werken op de creditcard afdeling. Hier leerde ze nog meer over creditcard en schulden. Met haar opgedane kennis en ervaring loste ze in 16 maanden tijd haar creditcard schuld van $43000 af, wat een knappe prestatie is!

Nu runt ze haar succesvolle blog (The Budget Queen Blog) en coaching business, waarin ze andere vrouwen helpt met het regelen en beheren van hun financiën, zodat ze hun beste leven kunnen leven.

De digitale producten van de Budget Queen

Om bezoekers van haar site te helpen met hun eerste stap, biedt Clarissa een aantal freebies aan die ze gebruikt als lead magnet: in ruil voor hun e-mail adres kunnen ze gratis het ‘Budget Worksheet’ of de ‘Building an Emergency Fund Checklist’ downloaden.

Als je meer hulp wilt biedt ze aan haar klanten zowel services als digitale producten aan.

Zo kan je een service afnemen, waarin je 1 op 1 coaching van haar krijgt, zowel op het gebied van financieel advies (de ‘Create my Budget Sessie’) als business advies (de ‘1:1 Business Strategy Sessie’).

Haar online aanbod bestaat uit verschillende digitale producten, waaronder:

 • Online cursussen
 • E-books, zoals ‘Break the Paycheck to Paycheck Cycle’ en ‘Budgeting while Broke’
 • Werkboeken
 • Webinars
 • Cursusbundels
 • Instagram audit


De prijzen van haar digitale producten variëren tussen de $27 en $97.

10. IJshockey Coach - Jason Yee

Train2Point0 - homepage

Jason Yee is een voormalig professioneel ijshockeyspeler en deelt nu als ijshockeytrainer zijn kennis en ervaring in zijn online cursussen.

Zijn online ijshockey cursussen zijn erg succesvol. Hij leert hierin de technieken die top professionele hockeyspelers gebruiken, en demonstreert in de videolessen hoe je je ijshockey skills kan verbeteren.

Jason zegt dat het grote voordeel van online coaching is, dat hij nu veel meer studenten heeft die hij kan helpen!

Train2Point0 - cursus aanbod
De online cursussen van Jason Yee

Zijn 2 populairste online cursussen zijn ‘Downhill Skating System’ en de ‘Train 2.0 Free Training Area’.

Hierin deelt hij o.a:

 • instructie- en demonstratie video’s
 • video’s waarin hij technieken en concepten uitlegt
 • wekelijkse coaching calls geeft

Daarnaast krijg je toegang geeft tot de Facebook groep. Ook kunnen zijn studenten hun eigen videoclips uploaden, zodat Jason hier feedback en kritiek op kan geven. Met de online cursus software die Jason hiervoor gebruikt, Thinkific, is dit eenvoudig te maken.

Train 2.0 is een lidmaatschap site, waarbij je kan kiezen tussen een maand- of jaarabonnement. Je hebt ook de mogelijkheid om eerst een gratis training cursus te doen, zodat je kan checken of het wat voor je is.

“ Toen ik begon, was er op dat moment niemand die technologie echt voor coaching gebruikte. Ik wist dat online lesgeven een duidelijk voordeel zou bieden voor zowel mijn bedrijf als mijn studenten ... en ik vind het geweldig hoe cursussen me in staat stellen om de hele dag te doen waar ik van hou!

“Met online cursussen bereik ik meer studenten en kan ik nog meer diepgaande trainingen geven dan dat ik persoonlijk zou kunnen. Studenten ontwikkelen hun vaardigheden sneller door de video's te bekijken voordat ze de bewegingen op het ijs proberen.”

-Jason Yee

11. Spiritueel Coach - Deepak Chopra

Eén van de meest bekende spirituele leiders van dit moment is Deepak Chopra. Naast dat hij meer dan 40 boeken heeft geschreven over spiritualiteit en alternatieve geneeskunde, en deze in 35 talen zijn vertaald, runt hij ook een succesvol coaching bedrijf.

Hij en zijn team aan gezondheidsexperts helpen anderen bij de persoonlijke transformatie van het lichaam en geest. Hierbij combineren ze moderne gezondheidsmethoden en technieken met Ayurveda, één van de oudste traditionele geneeswijze met z’n oorsprong uit India.

Het doel is om de fysieke, mentale en spirituele gezondheid van mensen te verbeteren. En dit wordt bereikt door middel van het creëren van eigen self care routines en gewoonten.

Het bedrijf geeft jou de juiste middelen om deze self care journey te ontwikkelen.

Zo delen ze op hun website waardevolle blogartikelen met tips op het gebied van o.a. meditatie, gezondheid, yoga tips en recepten.

Ook kan je certificaten behalen om een gecertificeerde Chopra coach te worden.

Verder bieden ze retreats aan op prachtige locaties over de wereld, en natuurlijk.. bieden ze online cursussen aan die je kan volgen!

Wat je leert in de Masterclass: Chopra Meditation Foundations

Deepak Chopra en zijn team hebben een aantal waardevolle online masterclasses ontwikkeld. Deze zijn gericht op onderwerpen zoals mind, body, health & meditatie:

 • Chopra Meditation Foundations
  Masterclass
Deze online cursus bestaat uit 4 Sessies. Hierin leer je hoe je een dagelijkse meditatie oefening doet. Je ontvangt je persoonlijke mantra, en de basis van sound-based meditatie tools en technieken om jouw self care journey te beginnen. Verder krijg je toegang tot een uitgebreide bibliotheek met online sessies. Je betaalt voor deze cursus eenmalig $298.

   

 • Chopra Health Foundations Masterclass

  In deze online cursus leer je hoe je gezonde routines en gewoonten opbouwt vanuit de principes van Ayurvedic. De cursus bestaat uit 7 sessies, waarin zij jou de nodige tools en tips geven, meditatie en yoga video’s, interactieve quizzen en opdrachten/vragen. Ook deze cursus kost $298.

Om dagelijks eenvoudig een meditatie te ontvangen, kan je ook hun Chopra App downloaden.

Deze bevat meer dan 500 meditaties en oefeningen, zoals de 21-day Meditation Experiences. Het zijn 5-30 minuten sessies die jou helpen om aan jouw lichaam, geest en gezondheid te werken, waar je ook bent.

12. Confidence Coach - Sarah Jenks

Sarah Jenks is zo’n persoon die jou zelfverzekerd, comfortabel en sexy laat voelen! Hoe jij je ook voelt, eruit ziet, of in welke situatie je ook zit. Sounds good huh?

Veel vrouwen hebben baat bij haar online coaching programma ‘Live More Weigh Less’ en de community van sterke, zelfverzekerde powervrouwen die erbij hoort.

Het doel met dit programma is dat ze jou leert om de live more weigh less lifestyle te leven. Een lifestyle waarin je gelukkig bent met jouw leven en met jouw lichaam.

Zoals Sarah zelf aangeeft, dit programma gaat niet over diëten, maaltijdplannen, of het tellen van calorieën (!). De focus ligt vooral op het krijgen van een goede relatie met eten, hoe je je doelen in het leven nastreeft, en hoe je NU een geweldig leven leeft in plaats van dat je zegt.. ‘dat komt wel, wanneer ik zoveel kilo ben afgevallen’

Met andere woorden, ze leert je anders tegen eten, je lichaam en het leven aan te kijken. Het resultaat is dat je een positieve transformatie ondergaat in jouw leven, carrière, relaties en lichaam.

Haar perfecte doelgroep zijn dan ook vrouwen die onzeker zijn over zichzelf. En hierdoor niet het leven leiden die ze graag zouden willen.

Gratis videoserie van Live More Weigh Less

Als je op Sarah’s site komt, kan je direct een gratis 4-delige videoserie volgen. Ze geeft hierin waardevolle tips over food, love, body, carrière en spiritualiteit. En als je meer in het onderwerp wilt duiken verwijst ze naar haar grote cursus ‘Live More Weigh Less’.

Zo krijg je een idee wat haar cursus inhoudt en wie Sarah is als persoon en online coach.

Met haar cursus en community heeft Sarah al duizenden vrouwen geholpen in meer dan 34 landen.

De cursus zelf bestaat uit 6 modules. Hierin geeft ze je de lessen, tips, en tools op het gebied van onderwerpen zoals food, fun, love, body, carrière en spirit.

Je ontvangt ook een digitaal dagboek, digitaal kookboek met meer dan 100 recepten, verschillende bonus cursussen (met onderwerpen zoals styling, lichaam & geest, food & cooking), en toegang tot de privé Facebook community.

De betaalopties voor de cursus Live More Weigh Less

Voor een eenmalige $495 (of 3x $197) krijg je levenslang toegang tot de cursus.

Verder heeft Sarah een blog op haar site, waarin ze haar persoonlijke gedachten en inzichten deelt. Op deze manier trekt ze ook meer bezoekers naar haar website, en bouwt ze een belangrijke band met hen op.

Ook kan je haar gratis videotraining volgen, wanneer je je inschrijft op haar e-maillijst. Je ontvangt dan de 6 stappen methode om jouw ideale leven en lichaam te creeren. Een mooie lead magnet dat mensen nieuwsgierig kan maken voor haar grotere cursus ‘Live More Weigh Less’!

13. Opruimcoach / Professional Organizer - Shira Gill

We brengen met z’n allen gemiddeld veel tijd thuis door, in ons eigen huis. Je zou dan denken dat dat je plek is waar je tot rust komt. Maar.. dat geldt niet voor iedereen.

Voor degenen die naar een opgeruimder huis en hoofd verlangen, is het inschakelen van een professional organizer de ideale uitkomst!

Shira Gill is zo’n een professional organizer, of ook wel opruimcoach genoemd.

Haar missie is om anderen te helpen een opgeruimd hoofd en huis te hebben, zodat er ruimte is voor de dingen die echt belangrijk zijn in het leven.

Ze leert je de juiste mindsets krijgen, geeft je de tools en tips om elke ruimte en kamer in je woning op te ruimen en op orde te hebben.

Het resultaat is dat je meer rust, structuur en routine creëert in jouw huis en leven.

Online cursus 'The Closet Makeover Program'

Ze heeft verschillende digitale content en cursussen die jou hierbij helpen.

Als je laagdrempelig en eenvoudig wilt beginnen, heeft ze de gratis challenge ‘5 Day Quick Start Action Plan’ voor je.

Wil je een stapje verder gaan?
Dan biedt Shira verschillende online cursussen, waaronder een aantal die specifiek gericht zijn op een bepaalde ruimte in jouw huis:

 • Get Organized Masterclass
 • The Closet Makeover Program
 • The Workspace Makeover Program
 • The Kitchen Makeover Program
 • Clutter Free with Kids

De prijzen verschillen, en hebben een gemiddelde prijs van $149.

Afhankelijk van welke cursus je volgt, krijg je onbeperkt toegang tot o.a:

 • digitale werkboeken
 • instructievideo’s
 • cheatsheets
 • checklisten
 • behind-the-scenes video’s
 • Q&A video’s met andere studenten, gast experts

Daarnaast ontvang je ook bonussen bij de meeste cursussen, zoals planners, stylingguides, folding & packing video tutorials, en product guides.

Naast haar online cursussen deelt Shira ook haar favoriete (woon) items op haar site. Klanten en studenten vragen zich natuurlijk af waar ze bepaalde spullen, die ze in haar video’s laat zien, heeft gekocht. Ze kan dan makkelijk verwijzen naar haar site, waarbij ze linkt naar de shop van het merk waar je het kan bestellen.

Het 8-weekse online mentorship programma van Shira Gill

Voor degenen die haar hulp willen op zakelijk gebied, heeft ze een mentorship programma ontwikkeld.

Deze 8 weekse online cursus leert ondernemers om hun droombusiness te realiseren en hun doelen te bereiken. Je ontvangt onder andere 4 coaching sessies, e-mail en accountability support, een Business Building Werkboek en opdrachten.

De prijs van dit online programma is $2500.

Zelf een Online Coaching Cursus of Lesprogramma opzetten?

Ben jij een coach of docent?

En kan je na het zien van deze online cursus voorbeelden niet wachten om zelf aan de slag te gaan, en meer inkomsten en klanten/studenten te krijgen met online cursussen?

Maak eenvoudig je eigen online leeromgeving aan

Om een online cursusomgeving te maken heb je online cursus software nodig. Wij gebruiken daar zelf Thinkific voor, en hebben een Thinkific rondleiding gemaakt om je te laten zien hoe je met Thinkific online cursussen op kunt zetten en kunt verkopen.

Ga direct aan de slag met de 1e stappen

Wil je heel graag je online cursus maken? Maar zie je door de bomen het bos niet meer, en weet je niet waar je moet beginnen?

Onze Online Cursus Starter Kit geeft jou de kickstart die je nodig hebt om aan de slag te gaan! Download deze gratis en neem de 1e belangrijkste stappen voor het maken van jouw eigen succesvolle online cursus.

Ga direct aan de slag!

Creëer jouw succesvolle Online Cursus

Kickstart je online cursus avontuur en ontvang binnen een paar minuten gratis toegang tot onze Online Cursus Starter Kit!
Online Cursus Starter Kit van Boterham.nl
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker