Tools

Ultieme Tools & Software Lijst voor je Online Cursus Business

Hieronder vind je alle tools die je nodig hebt om professionele Online Cursussen te Maken en te Promoten (voor beginners en pro’s)
bureau laptop notebook koffie bril pen plant.jpg.001

Nadine Atmo

Je bent enthousiast om je eigen online cursus te maken, te promoten en te verkopen!🎉

En je vraagt je misschien af:

  • Hoe maak ik zo’n cursus website?
  • Hoe maak ik gave, professionele cursus slides voor in de video?
  • Hoe neem ik eenvoudig video’s op, welke apparatuur heb nodig?
  • Welke tool kan ik gebruiken om (makkelijk) video’s te editen?
  • Hoe kom je op camera over als een natuurlijke spreker? (tip)
  • Waar vind ik (gratis) mooie, professionele plaatjes en foto’s vinden die ik kan gebruiken in mijn lessen, video’s en PDF’s zoals e-books en downloads?
  • Hoe maak ik een instructievideo met animaties?
  • Waar kan ik gave, korte promotievideo’s maken om op social media te delen?
  • Hoe kunnen klanten mijn online cursus afrekenen?

Met andere woorden:

Sil en Nadine, welke apparatuur, tools en software gebruiken jullie eigenlijk om online cursussen te maken? Of welke raden jullie mij aan?

online cursus maken website

Van cursus opzet tot promotie

Speciaal voor jou hebben we een handige, compacte lijst van tools gemaakt, zodat je direct actie kunt ondernemen!

Ze helpen je van het begin tot het eind:

van het opzetten van een professionele online cursus omgeving en hoe je video’s opneemt en edit, tot het verkopen en promoten van de cursus zodat je meer klanten en omzet krijgt!

Maak eenvoudig mooie, professionele online cursussen

Deze tools zijn erg geschikt voor beginners. De meesten zijn eenvoudig te gebruiken (yup, we zijn niet allemaal techies!). Want niets is zo vervelend als niet weten HOE je het doet, terwijl je wel de ambitie hebt om gave online cursussen te maken!

Veel tools hebben lage instapkosten of een goedkoper (of gratis) alternatief. Zo hoef je niet in 1x heel veel geld te investeren om toch een professioneel resultaat neer te zetten.

En ook cursus makers die al meer ervaring hebben, kunnen met deze lijst goede ideeën krijgen voor tools om hun cursussen nog professioneler te maken en succesvol te verkopen.

Het zijn tools en software die je tijd besparen, omdat je sneller en makkelijker mooie content creëert.

Wij delen ze hieronder maar al te graag met jou, zodat jij snel en eenvoudig je eigen online cursus kunt opzetten en verkopen!

Happy Course Creating!

Ga direct naar..

Belangrijk om te weten voordat je verder leest

Sommige links in dit artikel zijn affiliate links, wat betekent dat als je erop klikt en een aankoop doet, wij een commissie hiervoor krijgen (zonder dat het jou extra kost).

Dit helpt ons om goede gratis artikelen en andere content te blijven produceren voor boterham.nl. Ook kan je via de link vaak gebruik maken van aanbiedingen, die je anders niet ontvangt. We promoten alleen producten waar we in geloven.

Bedankt voor je steun!

Online Cursus Software

De belangrijkste tool die je nodig hebt is online cursus software, ook wel learning management system (LMS) genoemd. Dit is een alles-in-één tool om een online cursus omgeving op te zetten waarop jij de cursussen kunt hosten en verkopen, en jouw studenten toegang hebben tot hun eigen persoonlijke leeromgeving.

Thinkific

Eén van de populairste en gebruiksvriendelijke LMS is Thinkific.

Thinkific biedt alle functionaliteiten om op een eenvoudige manier een professioneel en beveiligd cursus platform te creëren, zoals: een intuïtieve gebruikersinterface, verschillende lesmateriaal opties (video, audio, PDF, etc.), videohosting, ingebouwde sales en marketing tools, integratie met andere apps en student management & analyse tools.

Je kan verschillende soorten cursussen maken: gratis, betaalde of lidmaatschap cursussen.

En het mooie is dat ze als één van de weinige LMS een forever free account hebben. Dat betekent dat je in een paar minuten een gratis account kunt aanmaken, en direct kan beginnen met het opzetten van jouw cursus omgeving.

Wil je meer weten?

Mindmap Tool

Mindmeister

Eén van de eerste stappen voor het maken van cursus content, is het brainstormen en organiseren van de verschillende hoofdstukken en lessen. En daar is een mindmapping tool zoals Mindmeister heel handig voor.

Mindmeister is een gratis online tool waarmee je je cursus inhoud kunt visualiseren en ideeën steeds meer vorm kunt geven.

Al je mindmaps worden automatisch (online) opgeslagen en je hebt er altijd toegang tot via een webbrowser.

Brainstorm samen in real-time met je team, verander mindmaps in een dynamische diavoorstelling, en zet ideeën en plannen om in taken met de project management tool MeisterTask.

Meer informatie: Mindmeister

mindmap tool voorbeeld
Organiseer al je ideeën in een mindmap

Tekstverwerkers

Om al jouw teksten en aantekeningen voor de cursus inhoud te schrijven, heb je een goede tekstverwerker nodig. Hieronder een aantal opties:

Apple Pages (Mac)

Als je Mac gebruiker bent dan is Pages een fijn programma. Naast dat je tekstdocumenten kan maken, bieden ze ook mooie templates en ontwerptools aan voor het creëren van o.a. (e)book covers, flyers en posters. Samen (met je team) werken aan een document kan heel goed in iCloud.

Meer informatie: Apple Pages

Microsoft Word

Voor de Windows gebruiker is Microsoft Word een populaire, en één van de meest gebruikte tekstverwerkers ter wereld. Voor als je een gratis alternatief wilt, kan je Word Online gebruiken.

Meer informatie: Microsoft Word

Ulysses

Deze markdown Mac app werkt met opmaaktalen, en is ideaal voor het kunnen focussen op tekst schrijven. Documenten worden automatisch opgeslagen in een overzichtelijk bibliotheek, en gesynchroniseerd tussen je Mac, iPhone en iPad zodat je altijd en waar je maar ook bent je ideeën kunt opschrijven. Ook heeft het een flexibele exportfunctie, zodat je je teksten kunt exporteren naar andere formaten zoals HTML, ePub, PDF, Docs, of zelf naar je WordPress site.

Meer informatie: Ulysses

Kies één van de vele Pages templates

Video's & audio opnemen

Het belangrijkste en meest voorkomende lesmateriaal in online cursussen zijn videolessen, omdat video één van de beste manieren is om een boodschap over te brengen namelijk met een mix van beeld, audio en tekst. Niet voor niets is Youtube de één na grootste zoekmachine, na Google!



Er zijn verschillende soorten video’s die je kunt maken. Zoals live video’s, waarbij jezelf voor de camera staat. Of video’s die bestaan uit presentatie slides met audio, voor als je bijvoorbeeld zelf niet voor de camera wilt staan.

Toch raden we je aan om dit te combineren met live beelden van jezelf (of iemand uit je team), zodat je studenten weten wie er achter al deze leuke videolessen zit en je een connectie met ze op kunt bouwen!

Wat voor video’s je ook maakt, hieronder geven we de apparatuur en software die je hiervoor nodig hebt op een rijtje:

Videocamera

  • Mobiele telefoon
    De meeste mobiele telefoons van tegenwoordig hebben een vrij goede camera waar je video in full HD en 4K mee kunt opnemen. Je kan hiermee beginnen om te kijken of dit voor jou werkt.

  • Webcam (externe)
    Met de aanschaf van een camera kan je al snel flink uitpakken, maar dit is niet altijd nodig. De technologie van webcams is de laatste jaren zo ontwikkeld dat je videobeelden in hoge kwaliteit kan opnemen.

  • Videocamera
    Met een professionele videocamera til je je video content naar het volgende niveau. Er zijn zoveel opties.

Microfoon

Of je nou live video opneemt of presentatie slides inspreekt, een goede microfoon om jouw stem op te nemen is een must.

Het heeft veel invloed op hoe jouw studenten de lessen ervaren.

Gebruik dan ook liever niet de ingebouwde microfoon van jouw laptop of mobiel, maar kies een externe microfoon zoals een studio of clip microfoon.

Accessoires

  • Microfoon standaard
    Een standaard helpt om de microfoon op de juist hoogte te plaatsen, of je nou zit of staat tijdens het opnemen.

  • Microfoon shockmount
    Met een shockmount minimaliseer je vibraties, trillingen en andere ongewilde geluiden doordat de microfoon standaard beweegt. Gebruik dan ook een shockmount om heldere, professionele audio op te nemen.

  • Pop filter
    Gebruik een pop filter voor je microfoon om de audio kwaliteit te verbeteren. Het voorkomt het ‘pop’ geluid wat ontstaat wanneer je (snel) in de microfoon spreekt.

Optionele accessoires

Afhankelijk van de ruimte of omgeving waar je in opneemt, geven we je hieronder nog een aantal optionele accessoires:

  • Koptelefoon – om audio terug te luisteren of wanneer je iemand interviewt
  • Studiolampen – voor het creëren van een vaste hoeveelheid licht
  • Isolatiemateriaal – voorkom echo en galm van audio door de ruimte te voorzien van wand, vloer of plafond isolatie
geluid opnemen met microfoon

Schermopnames & Video's Bewerken

Met schermopname of screencast software maak je eenvoudig video opnames van je beeldscherm, die je vervolgens kunt bewerken. Denk bijvoorbeeld aan een demo of uitlegvideo van bepaalde software, zoals deze demovideo van Thinkific.

Screencast software heeft vaak ook een uitgebreide set aan tools om verschillende beelden, audio (van microfoon en computer,) en bestanden, zoals audio en images, te importeren en te editen tot een professionele video.

Hieronder vind je een aantal screencast software opties, die laagdrempelig zijn om te gebruiken en waarmee je professioneel uitziende video’s kunt maken. De meesten hebben een gratis plan of proefperiode zodat je de software kunt uitproberen.

Screenflow (Mac)

Alleen voor Mac apparaten
Meer informatie: Screenflow

Camtasia

Meer informatie: Camtasia

Screencast-o-matic

Meer informatie: Screencast-o-matic

WeVideo

Online videobewerking software
Meer informatie: WeVideo

Snagit

Maak eenvoudig schermafbeeldingen, scherm- en audioopnames, en creëer snel een how to video of GIF
Meer informatie: Snagit

video editor met software

Teleprompter / Autocue

Cueprompter

Vraag je je weleens af hoe sommige mensen zo vloeiend kunnen spreken op camera? De truc is dat sommigen een teleprompter gebruiken! Een tekst die voorbij scrollt, zodat je deze hardop kan lezen.

Cueprompter is een gratis online tool, die je kunt gebruiken als teleprompter. Handig voor als je voor de camera staat en een tekst moet opzeggen, maar de woorden vergeet!

Het werkt heel simpel: type of plak je tekst in de tekst van Cueprompter, kies de snelheid en achtergrond, en druk op start.

Meer informatie: Cueprompter

Presentatie Software & Templates

Als je een eenvoudige manier zoekt om online videolessen te maken, zonder dat je moet filmen, dan is de combinatie van presentatie slides met het inspreken van audio een hele goede optie.

Hieronder geven we je een aantal tips voor software waarmee je binnen no time aantrekkelijke video slides kunt creëren.

Je presentatie slides hoeven er echt niet grafisch gelikt uit te zien, als ze maar de informatie die je jouw studenten wilt leren helder overbrengen.

En wil je toch wat meer fancy slides?
Dan hebben ze alle opties om mooie, professioneel uitziende slides te maken.

Kies uit verschillende kant-en-klare templates en layouts, ontworpen door designers. En gebruik de tools om de slides te bewerken en aan te passen aan jouw brand en huisstijl.

Apple Keynote (Mac)

Een alternatief voor PowerPoint, alleen voor Mac gebruikers. Creëer aantrekkelijke slides met tekst, grafische elementen, video, audio, tabellen en grafieken, en voeg hier overgangen en animaties aan toe. Ook kan je audio toevoegen, zoals een voice over, audio clips, of het toepassen van geluidseffecten. Ze hebben mooie templates waar je mee kan beginnen.

Meer informatie: Apple Keynote

Microsoft Powerpoint

Ook Microsoft Powerpoint is bekende presentatie software waar je op een eenvoudige manier professionele video slides mee kunt maken. Net als bij Keynote heeft het alle opties voor het bewerken, opslaan en delen van (geanimeerde) slides.

Meer informatie: Microsoft Powerpoint

Canva

Als je een makkelijke (gratis) manier zoekt om visuele content te maken dan is Canva de go-to tool om te gebruiken. Canva heeft professionele ontwerpen en templates om je eigen social media plaatjes en andere visuals mee te creëren. En zo dus ook presentatie slides!

Ze hebben kant-en-klare templates, waar je je eigen teksten, (stock) plaatjes en video aan kunt toevoegen.

Pas ze aan aan jouw huisstijl en brand, en deel of exporteer het in verschillende bestandsformaten.

Meer informatie: Canva

Creative Market

Keynote, Powerpoint en Canva bieden zelf al mooie presentatie templates aan. Maar ben je op zoek naar (nog meer) template ontwerpen? Dan kan je verder rondneuzen op Creative Markt.

Creative Market is een marktplaats waar professionele (freelance) designers hun ontwerpen op verkopen.

Naast presentatie templates hebben ze o.a. ook lettertypen, logo’s, graphics, mockups, icons, flyers, brochures & magazines, WordPress themes, stockfoto’s en video’s.

Meer informatie: Creative Market

presentatie slides zwart wit
Gebruik professionele presentatie slides voor je videolessen

Animatie Video Software

Videolessen horen aantrekkelijk en boeiend te zijn, zodat studenten enthousiast raken en gemotiveerd blijven.

Het creëren van geanimeerde video’s is een goeie manier om lessen en presentaties entertainend en boeiend te houden. In plaats van dat je statistische beelden geeft, gebruik je visual storytelling met behulp van bewegingen, effecten, overgangen of cartoon animaties.

Animatie video’s zijn dan ook vooral geschikt voor (korte) educatieve, how to en uitlegvideo’s, omdat je (abstracte of complexe) concepten op een begrijpelijke en leuke manier kan uitleggen zonder dat de video snel saai wordt!

Er bestaan tal van online video software waarmee je binnen 5 minuten eenvoudig gave, geanimeerde video’s kunt maken. Ideaal voor als je geen designer bent of hier ervaring in hebt, maar wel professionele animatie video’s wilt!

Ze zijn erg gebruiksvriendelijk en bieden veel functionaliteiten om animatie video’s te maken en te bewerken, zoals: rechtenvrije foto en video materiaal, hosting, premium opslag, templates, character en cartoon animaties, achtergronden, props, scène overgangen, kunnen samenwerken en de mogelijkheid om eigen video, audio en visuals te uploaden.

Hieronder geven we je een aantal opties voor goede online tools, waardoor je zonder hoge kosten of technische kennis toch professionele animatie video’s kunt maken.

Wideo

Met Wideo creëer, bewerk en deel je animatie video’s op een makkelijke en intuïtieve manier. Ze bieden verschillende abonnementen, en je kan gratis beginnen met een free plan.

Meer informatie: Wideo

Toonly

Toonly biedt je de tools, audio en op maat getekende characters, props en achtergronden om professionele animatie uitleg video’s te maken, voor verschillende branches en onderwerpen.

Meer informatie: Toonly

Animatron Studio

Net als Toonly is Animatron een online video tool waarmee je animatie video’s kunt maken met pre-designed cartoon animatie (of in combinatie met eigen video).

Ze geven je alle elementen, plaatjes en audio die je nodig hebt om je eigen verhalen en scènes te creëren. Daarnaast kan je met Animatron ook eenvoudig en snel HTML 5 banners en animaties, infographics en GIFS’s ontwerpen.

Meer informatie: Animatron

animatie videos maken

Webinar Software voor Live Trainingen

Geef jij live trainingen of coaching sessies, en wil je dit binnen jouw cursus omgeving delen met jouw studenten? Of wil je gratis live webinars geven als promotie voor jouw online cursus? Dan heb je webinar software nodig om dit op te nemen.

Youtube

Gebruik Youtube om te livestreamen (vanaf mobiel, desktop of tablet) en voeg dit toe als embedded link aan de cursus content.

Meer informatie: Youtube Livestreaming

Zoom

Plan een live les of webinar in met Zoom, upload de link in het cursus dashboard, stel de datum tijd en duur in en studenten kunnen de live les joinen vanuit hun persoonlijke studenten dashboard.

Meer informatie: Zoom

Videohosting

Als je geen all-in-one cursusbouw tool hebt zoals Thinkific of Teachable, maar bijvoorbeeld een WordPress site met LMS plugin dan heb je nog aparte videohosting nodig.

Maar ook voor andere (openbare) video’s zoals een video serie, webinars of sales video’s die je wilt insluiten op je website is videohosting nodig.

Om ervoor te zorgen dat je video’s probleem kunnen worden geüpload en afgespeeld, is het aan te raden om hier een goede (externe) hostingpartij voor te kiezen.

Je kan je video’s gratis hosten op het populaire video platform Youtube. Maar het grote nadeel hierbij is dat het commercieel is, en daarmee advertenties of aanbevelingen voor andere video’s (zoals die van een concurrent) in jouw video’s worden getoond. Daarnaast zie je een standaard iframe speler met Youtube branding.

Wanneer je jouw doelgroep een betere kijkervaring wilt geven en meer met video (marketing) wilt doen dan zijn er betere opties, namelijk betaalde videohosting platformen. Deze hebben meer tools en instellings om video’s te hosten, managen en te delen. Denk hierbij aan meer cloudopslag, custom branding, insluit mogelijkheden, interactieve video tools, analytics en samenwerking opties.

Hieronder geven we je 2 opties voor professionele videohosting.

Vimeo

Vimeo is net als Youtube een video website waarbij gebruikers video’s kunnen uploaden, delen en bekijken. Er zijn gratis en betaalde opties. Met een betaald account heb je meer opslag en mogelijkheden om professionele video’s te managen.

Meer informatie: Vimeo

Wistia

Wistia is gespecialiseerd in videohosting en videomarketing voor bedrijven.

Ze geven je alle tools om video’s aan jouw website toe te voegen en de prestaties hiervan te verbeteren. Zoals een custom videospeler, video SEO, logo upload, geavanceerde video analytics, en interactieve tools zoals het toevoegen van call to action’s, annotatie links en lead forms om kijkers te converteren tot e-mail inschrijvers en fans.

Je kan al beginnen met een gratis account.

Meer informatie: Wistia

Visuals & Audio

De kans is groot dat je ook visuals en audio nodig hebt voor in jouw lesmateriaal. Denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteunende stockfoto’s of graphics in de video slides, e-book cover, of achtergrondmuziek of effecten voor in de video’s.

Daarnaast is het ook belangrijk om goede visuals te gebruiken in promotiemateriaal voor jouw cursus, zoals social media content, de e-mail nieuwsbrief en op jouw website.

Gelukkig hoef je niet direct dure software aan te schaffen of een grafische ontwerper hiervoor in te huren! Er bestaan tal van (gratis en betaalde) tools voor hoge kwaliteit visuals en audio tracks. Hieronder geven we je aantal goede opties:

Canva

Zoals we al eerder noemden is Canva één van de beste gratis online ontwerptools die er momenteel bestaat. Met templates, stockfoto’s en bewerkingstools creëer je in een paar minuten een professioneel ontwerp.

Meer informatie: Canva

Stockfoto's

Niet iedereen wil of kan investeren in het inhuren van een fotograaf om foto’s van goede kwaliteit te hebben. Daarom bestaan er vele stockfoto websites waar je rechtenvrije foto’s kunt vinden van hoge kwaliteit.

Hieronder geven we een lijstje met de beste gratis en betaalde stockfoto websites:

Gratis stockfoto’s

Betaalde stockfoto’s

Pixlr

Pixlr is een gratis online fotobewerkingsprogramma, dat werkt vanuit elke browser. Het wordt ook wel gezien als een gratis Photoshop alternatief, maar dan met wat minder functies.

Meer informatie: Pixlr

Smartmockups

Met de webgebaseerde tool Smartmockups creëer je binnen no time gave mockups zonder dat je Photoshop nodig hebt. Je hebt toegang tot een grote mockup library en editor, waarmee je diverse professionele promotiematerialen kunt ontwerpen voor jouw cursussen en merk.

Meer informatie: Smartmockups

Audiojungle

Audiojungle is een marktplaats voor stock muziek die je kunt gebruiken in je presentaties, video’s, intro’s, enzovoort. Ze bieden hoge kwaliteit audio aan, zoals (achtergrond)muziek in verschillende genres, vocals, jingles en geluidseffecten.

Meer informatie: Audiojungle

Easel.ly

Easel.ly is een online tool waarmee je eenvoudig met een drag-and-drop editor gave visuele infographics maakt. Kies een kant-en-klare template en personaliseer deze met icons, grafieken, illustraties en plaatjes, uit hun bibliotheek of van jezelf.

Meer informatie: Easel.ly

smartmockup desktop
Creëer promotie plaatjes voor je cursus met Smartmockups

Landingspagina builders

We bespraken al het belang van goede e-mail marketing software, namelijk dat je een waardevolle e-mail lijst opbouwt.

Het verzamelen van e-mail adressen op je website, doe je door aantrekkelijke landingspagina’s te creëeren. Deze landingspagina zijn geoptimaliseerd om bezoekers te converteren in leads. Denk bijvoorbeeld aan een salespage, winactie of giveaway pagina en een bedankpagina.

Hieronder vind je de tools om eenvoudig landingspagina’s te maken, zonder dat je kennis van code of CSS nodig hebt. Ze bieden professionele templates aan, die je kan aanpassen aan jouw eigen brand en content.

Met de meeste tools heb je zelfs geen website nodig om te beginnen met het verzamelen van e-mail leads of bezoekers informatie.

Leadpages

Met de drag-en-drop builder van Leadpages maak je eenvoudig aantrekkelijke landingspagina’s. Wil je meer dan dat? Dan kan je, met behulp van hun online website builder, snel een geoptimaliseerde website opzetten en publiceren.

Verder heb je de mogelijkheid om customized pop-ups en alert of notificatie bars te creëren voor op je website, om website bezoekers te converteren in leads.

Daarnaast bieden ze de tools om je marketing campagnes te verbeteren, waaronder het analytics dashboard en a/b split testing.

Meer informatie: Leadpages

Elementor Page Builder

Heb je een WordPress website, en zoek je een manier om eenvoudig en snel aantrekkelijke website pagina’s te bouwen? Dan is Elementor één van de beste WordPress page builders die er momenteel bestaat.

Het vervangt de basis WordPress editor en werkt met een live front-end editor. De interface is erg gebruiksvriendelijk, en je hebt de vrijheid en flexibiliteit om visueel sterke layouts en pagina’s te maken.

Ze bieden zowel een gratis als betaalde opties aan.

Meer informatie: Elementor

ConvertKit, AWeber

Als je ConvertKit of Aweber kiest om e-mail campagnes mee op te zetten, dan is het handig om te weten dat ze ook een ingebouwde landingspagina builder hebben.

Meer informatie: ConvertKit, AWeber

landingspagina yoga website
Creëer een aantrekkelijke promotie of salespage met een landingspagina builder

Countdown Timer

Deadline Funnel

Wil jij je website bezoekers stimuleren om (sneller) actie te ondernemen en zich wél in te schrijven voor jouw webinar, e-mail nieuwsbrief of speciale aanbieding?

Met Deadline Funnel creëer je geautomatiseerde deadlines door middel van evergreen countdown timers.

Het zien van een klok die aftelt is één van de manieren om een gevoel van urgentie te creëren bij de gebruiker en online verkopen te stimuleren. De countdown timer kan je laten zien op specifieke landingspagina’s en in follow up e-mails, en is uniek voor elke gebruiker.

Het is eenvoudig op te zetten en integreert met de meeste marketing software, zoals landingspagina builders, e-mail marketing software en betalingssoftware.

Ook kan je een Thinkific salespage integreren met Deadline Funnel, zodat je een evergreen funnel kunt opzetten waarin de gebruiker een tijdelijke aanbieding krijgt (zie voorbeeld hieronder)

Meer informatie: Deadline Funnel 

countdown timer klok
Stel een countdown timer in voor een cursus launch of promotie

Promotie & Social Media Video’s

We geven je hieronder suggesties voor video maker tools waarmee je eenvoudig verschillende soorten promotievideo’s kunt maken!

Denk bijvoorbeeld aan Facebook, Instagram, Youtube en LinkedIn advertenties, Insta stories, Facebook video covers, of promotievideo’s voor in je blog of nieuwsbrief.

Je hebt keuze uit veel verschillende templates, stockfoto’s en stockvideo’s, rechtenvrije muziek, animaties of upload je eigen content of lettertype.

De video editor maakt het heel makkelijk om binnen een paar minuten een professionele (promotie)video te creëren. En een handige tool die beiden hebben, is de Social media of Content kalender, waardoor je altijd ideeën hebt om video’s voor te maken en te posten op social media.

Je kan checken of zo’n tool wat door een gratis plan of proefperiode te nemen.

Promo

Meer informatie: Promo

Wave

Meer informatie: Wave

mensen kijken video likes
Creëer aantrekkelijke promotievideo’s om je online cursus te promoten

Heb je nog vragen?

Ben je enthousiast om je eigen online cursussen en trainingen op te zetten, maar is er nog iets onduidelijk of heb je vragen? Laat het ons dan weten, en hopelijk kunnen we je verder op weg helpen!

Mail naar [email protected]

Naam Sil en Nadine

Ga direct aan de slag!

Creëer jouw succesvolle Online Cursus

Kickstart je online cursus avontuur en ontvang binnen een paar minuten gratis toegang tot onze Online Cursus Starter Kit!
Online Cursus Starter Kit van Boterham.nl
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker
Nadine Atmo

Nadine Atmo

Nadine Atmo is co-oprichter van Boterham.nl en content creator. Ze leest graag non fictie boeken (shout out to Brian Tracy), is een healthy habits junkie maar maakt graag uitzondering voor patat en taart, is gefascineerd door luiaards, fangirls Little Mix en is een echte goaldigger. Favo quote: 'The best way to predict your future is to create it' - Peter Drucker